News

Klaus Iohannis s-a decis! Unde o trimite ambasador pe consiliera Vioricăi Dăncilă

12.07.2019 | 13:08
Klaus Iohannis sa decis Unde o trimite ambasador pe consiliera Vioricai Dancila

Președintele României Klaus Iohannis s-a decis și a semnat decretul prin care Andreea Păstârnac, fost ministrul pentru Românii de pretutindeni și în prezent consilier al premierului Viorica Dăncilă, va fi numită ambasador extraordinar şi plenipotențiar al României în Regatul Belgiei, cu reședința la Bruxelles. Anunțul a fost făcut chiar de Administrația Prezidențială care a precizat și că un ambasador este rechemat în țară.

Klaus Iohannis s-a decis!

”Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat vineri, 12 iulie a.c., următoarele decrete: Decret privind acreditarea doamnei Andreea Păstîrnac în calitate de ambasador extraordinar şi plenipotențiar al României în Regatul Belgiei, cu reședința la Bruxelles; Decret privind rechemarea domnului Lucian Fătu din calitatea de ambasador extraordinar şi plenipotențiar al României în Republica Elenă”, arată Administrația Prezidențială.

De remarcat că nu este pentru prima dată când Andreea Păstârnac ocupă o funcție de ambasador. De altfel, aceasta este abonată la astfel de funcții. La începutul anului trecut când era consilier de stat in aparatul de lucru al prim-ministrului Viorica Dancila, a fost desemnata coordonator national al Comitetului interministerial pentru coordonarea relatiilor Romaniei cu Organizatia pentru Cooperare si Dezvoltare Economica (OCDE)

Klaus Iohannis s-a decis! Andreea Păstârnac
Andreea Păstârnac devine ambasarorul României în Belgia. Sursa foto – facebook

Unde o trimite ambasador pe consiliera Vioricăi Dăncilă

În 8 februarie, Andreea Păstârnac a fost eliberată din funcția de secretar de stat în Ministerul Afacerilor Externe, fiind numită consilier de stat în aparatul de lucru al premierului Dăncilă. Aceasta a mai fost ambasador al României în Israel și Cipru, dar și ministru delegat pentru Românii de Pretutindeni, fiind numită odată cu instalarea Guvernului Grindeanu. Păstârnac a mai fost director general pentru Orientul Mijlociu în Centrala MAE şi a mai ocupat anterior funcţii de conducere în minister.

Diplomat de carieră, ea are un doctorat în studii ebraice, vorbind şi limbile engleză şi franceză. Noul ambasador al României în Belgia este considerată o apropiată de-a premierului, aceasta fiind în ultima perioadă consilier pentru Viorica Dăncilă pe diferite probleme.