News

Klaus Iohannis s-a vaccinat astăzi anti-Covid. „Vaccinul e sigur și eficient” Video

15.01.2021 | 10:20
Klaus Iohannis sa vaccinat astazi antiCovid Vaccinul e sigur si eficient Video
ADVERTISEMENT

Președintele Klaus Iohannis se vaccinează astăzi, 15 ianuarie, contra Covid-19, la Spitalul Militar din București.

Iohannis vrea să transmită un mesaj populației și se alătură pe lista liderilor de stat care se vaccinează.

ADVERTISEMENT

Președintele e prima persoană din România care se va vaccina în a doua etapă de vaccinare din țara noastră și dorește să transmită un mesaj de încurajare tuturor scepticilor care nu cred în vaccin.

UPDATE / Președintele i-a îndemnat pe toți românii să se vaccineze. „Vaccinul e eficient, sigur, recomand tuturor vaccinarea. Vaccinarea și măsurile de restricție ne vor scoate din pandemie. Mulțumesc, multă sănătate”, a declarat Iohannis.

ADVERTISEMENT

Klaus Iohannis se vaccinează anti-Covid

Klaus Iohannis va face o serie de declarații după ce se va vaccina, la fel cum au făcut-o mulți lideri importanți.Președintele Klaus Iohannis a primit vaccinul, întreg procesul fiind înregistrat de camerele video. Iohannis nu a avut emoții, însă va sta aproximativ 15 minute cu doctorii pentru a se aștepta eventuale efecte secundare.

Klaus Iohannis2 vaccinare Inquam George Calin
Klaus Iohannis2 vaccinare Inquam George Calin
Klaus Iohannis1 vaccinare Inquam George Calin
Klaus Iohannis1 vaccinare Inquam George Calin

A doua etapă de vaccinare începe astăzi, 15 ianuarie, și va cuprinde aproximativ 5.5 milioane de persoane care ar trebui vaccinate în timp de două luni.

ADVERTISEMENT

Dacă în prima fază a vaccinării au avut prioritate medicii, în a doua etapă de vaccinare se vor vaccina următoarele categorii de risc:

  • personalul-cheie pentru funcționarea instituțiilor statului, respectiv Parlament, Președinție, Guvern, ministere și instituții subordonate acestora;
  •  personalul din domeniul apărării, ordinii publice, siguranței naționale și al autorității judecătorești;
  • personalul din sectorul economic vital:
  •  procesare, distribuție și comercializare a alimentelor de bază, și anume: panificație, lactate, carne, fructe și legume; uzine de apă, epurare, transport și distribuție apă; centrale elcetrice, producție, transport și distribuție curent electric; unități de producție, transport și distribuție combustibili lichizi și solizi; unități de producție, transport și distribuție medicamente și materiale sanitare; noduri feroviare, aeroporturi civile și militare, porturi esențiale; comunicații, și anume Serviciul de Telecomunicații Speciale, radioul și televiziunea naționale; personalul din învățământ și creșe;
  • personalul poștal și din servicii de curierat;
  • personalul cultelor religioase;
  • personalul din mass-media care desfășoară activități cu risc crescut de expunere la infecția cu SARS-CoV-2, cum ar fi reportaje în unități medicale;
  • personalul din domeniul salubrității și deșeurilor
ADVERTISEMENT