News

Klaus Iohannis, ședință cu Ludovic Orban și mai mulți miniștri. Se discută măsurile de gestionare a pandemiei de coronavirus

12.05.2020 | 10:28
Klaus Iohannis sedinta cu Ludovic Orban si mai multi ministri Se discuta masurile de gestionare a pandemiei de coronavirus
Klaus Iohannis, ședință pe teme economice la Cotroceni. Premierul și mai mulți miniștri, convocați. Sursa: INQUAM Photos/Octav Ganea
ADVERTISEMENT

Președintele Klaus Iohannis va avea o ședință cu premierul Ludovic Orban și mai mulți miniștri pe tema măsurilor de gestionare a pandemiei de coronavirus.

Klaus Iohannis, ședință cu Ludovic Orban și mai mulți miniștri

Conform Administrației Prezidențiale, ședința la care Klaus Iohannis a chemat mai mulți miniști, în frunte cu prim-ministrul Ludovic Orban, va avea loc marți, 12 mai, de la ora 13:00, la Palatul Cotroceni.

ADVERTISEMENT

Pe lângă Orban, la întânire vor mai participa ministrul de Interne, Marcel Vela, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, ministrul Economiei, Virgil Popescu, ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, și Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat.

Ședința are loc în condiţiile în care starea de urgenţă se încheie în 14 mai, iar Guvernul a adoptat şi trimis în Parlament proiectul de lege referitor la măsurile care vor fi luate după această dată, în contextul instituirii stării de alertă.

ADVERTISEMENT

Restricțiile pentru persoanele vârstnice vor dispărea din 15 mai

Proiectul urmează să fie dezbătut în procedură de urgenţă. Avocatul Poporului a sesizat CCR cu privire la legislaţia care reglementează starea de alertă, considerând că se încalcă principiul separaţiei puterilor, precum şi prvederile legale constituţionale.

Masca de protecție va fi obligatorie la serviciu, în transportul în comun și spațiile publice închise, a anunțat Ionel Dancă, șeful Cancelariei premierului, care a anunțat și ce alte prevederi mai conține proiectul legii privind starea de alertă.

ADVERTISEMENT

Secretarul de stat din Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat, a anunțat că restricțiile de circulație ale persoanelor din România aflate în categoria 65+ nu se vor mai menține după 15 mai.

Marcel Vela a postat un mesaj pe pagina sa de Facebook, prin care îi anunță pe români că pot trimite propunerile despre cum ar trebui implementată starea de alertă, care începe pe 15 mai, atunci când expiră cea de urgență.

ADVERTISEMENT

Augustin Zegrean, fostul președinte al Curții Constituționale a României, crede că președintele Klaus Iohannis ar trebui să prelungească starea de urgență cu câteva zile pentru a fi sigur că nu vor exista câteva zile în care Guvernul ar rămâne fără pârghii legale de a ține populația în frâu.

ADVERTISEMENT