News

Klaus Iohannis, ședință cu Ludovic Orban și mai mulți miniștri. Se vor discuta măsurile de relaxare

28.05.2020 | 09:23
Klaus Iohannis sedinta cu Ludovic Orban si mai multi ministri Se vor discuta masurile de relaxare
Președintele Klaus Iohannis a convocat o ședință la care vor participa premierul Ludovic Orban și mai mulți miniștri
ADVERTISEMENT

Președintele Klaus Iohannis a convocat o ședință la care vor participa premierul Ludovic Orban și mai mulți miniștri.

Klaus Iohannis, ședință cu Ludovic Orban și mai mulți miniștri

Conform site-ului presidency.ro, ședința convocată de Klaus Iohannis și la care vor participa Ludovic Orban și mai mulți miniștri va avea loc joi, 28 mai, de la ora 13:00, la Palatul Cotroceni.

ADVERTISEMENT

Pe lângă Orban, președintele i-a mai convocat pe ministrul de Interne, Marcel Vela, ministrul Educației, Monica Anisie, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, ministrul Economiei, Virgil Popescu, ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, și șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, secretar de stat în Ministerul de Interne, Raed Arafat.

La ședința de la Palatul Cotroceni se vor discuta măsurile de gestionare a epidemiei de COVID-19. Mai exact, autoritățile vor stabili exact care vor fi măsurile ce urmează a fi relaxate de la 1 iunie.

ADVERTISEMENT

Nelu Tătaru anunță că de la 1 iunie vor fi aplicate noi măsuri de relaxare

Raed Arafat a precizat că măsurile de relaxare vor ține cont și de exemplele altor țări, și spune că, până în acest moment, autoritățile au reușit să limiteze răspândirea noului coronavirus.

Mari adepți ai petrecerii timpului la mall, românii așteaptă cu nerăbdare vești despre redeschiderea centrelor comerciaale după criza provocată de coronavirus, însă Raed Arafat nu crede că acest lucru se va întâmpla prea curând.

ADVERTISEMENT

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat că de la 1 iunie vor fi aplicate  noi măsuri de relaxare. Demnitarul a spus că terasele vor fi redeschise în condițiile în care se va putea păstra distanțarea fizică.

Președintele Asociației Române de Microbiologie, Alexandru Rafila, crede că România a trecut cu bine peste  momentul dificil reprezentat de prima etapă a măsurilor de relaxare.

ADVERTISEMENT

În schimb, secretarul de stat din Ministerul Sănătății, Horațiu Moldovan, avertizează populația și spune că autoritățile pot dispune măsuri mai drastice dacă numărul focarelor va fi unul ridicat.

ADVERTISEMENT