News

Klaus Iohannis, mesaj ferm după întâlnirea cu Guvernul! „Este evident că starea de alertă se prelungește cu 30 de zile”

15.07.2020 | 15:21
Klaus Iohannis mesaj ferm dupa intalnirea cu Guvernul Este evident ca starea de alerta se prelungeste cu 30 de zile
ADVERTISEMENT

UPDATE / Klaus Iohannis a anunțat că nu se pune problema unor noi măsuri de relaxare. Acesta a transmis că în România se va prelungi starea de alertă.

„Protejați-vă, protejați-vă și protejați și pe alții. Este foarte mult, zilnic peste 600 de cazuri. Respectați normele. Nu doar că nu scade numpărul bolnavilor, ba crește. Este evident că starea de alertă va fi prelungită cu 30 de zile. Însă se vor păstra doar restricțiile care sunt acum în vigoare. Nu sunt prevăzute acum introducerea de noi restricții, cum nu putem face nici relaxări”

ADVERTISEMENT

Declarație de presă susținută de Președintele României, Klaus Iohannis

Posted by Fanatik News on Wednesday, July 15, 2020

ȘTIREA INIȚIALĂ / Klaus Iohannis a convocat o ședință cu oamenii importanți din Guvern și nu numai! Preşedintele vrea să discute cu premierul Ludovic Orban, vicepremierul Raluca Turcan, cu miniştrii Internelor şi Sănătăţii şi cu secretarul de stat Raed Arafat.

Subiectul principal este legat de măsurile luate în contextul epidemiei de COVID-19. Totul se întâmplă cu doar câteva ore înaintea şedinţei de Guvern în care este aşteptată decizia de prelungire a stării de alertă.

ADVERTISEMENT

”Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, va avea miercuri, 15 iulie a.c., ora 14:00, la Palatul Cotroceni, o şedinţă privind măsurile de gestionare a epidemiei COVID-19 cu Prim-ministrul României, Ludovic Orban.

Klaus Iohannis a chemat la raport oamenii „grei” din Executiv!

Participă și viceprim-ministru, Raluca Turcan, Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, şi Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat”, anunţă Administraţia prezidenţială.

ADVERTISEMENT

Surse politice declarau încă de marți, că în şedinţa de Guvern care va avea loc, Executivul ar urma să decidă prelungirea stării de alertă în condiţiile în care numărul cazurilor de infectare cu coronavirus este în creştere.

De altfel, şedinţa Cabinetului este precedată de discuţii în Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, care ar trebui să stabilească măsurile de principiu din timpul stării de alertă.

ADVERTISEMENT

Vă readucem aminte că ministrul Sănătăţii Nelu Tătaru a declarat că vom avea stare de alertă cât va fi nevoie să avem o siguranţă pentru cetăţenii României.

Şi ministrul Economiei, Virgil Popescu, a mers pe ideea că Guvernul va prelungi, cel mai probabil, starea de alertă, având în vedere evoluţia cazurilor de coronavirus. Popescu a transmis că ”suntem pe un platou” al cazurilor de COVID-19 şi şi-a exprimat speranţa că urmează o coborâre.

”Probabil că starea de alertă, uitându-ne în ultimele două săptămâni şi la evoluţia cazurilor, va fi prelungită.

Este mâine (miercuri – n.r.) convocată atât o şedinţă CNSSU, cât şi o şedinţă de Guvern şi în urma discuţiilor pe care o să le avem în CNSSU vom lua decizii care vor fi apoi aprobate prin hotărâre de Guvern.

Eu voi susţine, în continuare, prelungirea stării de alertă pentru că e normal, mă uit în stânga, mă uit în dreapta, mă uit în urmă în ultimele zile, inclusiv astăzi, evoluţia cazurilor nu îmi arată o scădere, în aşa fel încât să zicem că ne ducem spre, cel putin, un număr cu două cifre.

Suntem departe de acest lucru şi cred că românii trebuie să înţeleagă să respecte măsurile pe care noi, autorităţile, le impunem pentru că este spre binele nostru, al tuturor, al lor în primul rând şi al comunităţii”, a declarat Virgil Popescu la Digi 24

 

 

ADVERTISEMENT