News
notix pixel id

Klaus Iohannis, ședință de urgență cu Ludovic Orban și o parte dintre miniștri. Se discută despre noi restricții

21.04.2020 | 09:20
Klaus Iohannis, ședință de urgență cu Ludovic Orban și o parte dintre miniștri. Se discută despre noi restricții
Președintele României, Klaus Iohannis, va avea o ședință de urgență cu premierul Ludovic Orban și o parte dintre miniștri
ADVERTISEMENT

Președintele României, Klaus Iohannis, va avea o ședință de urgență cu premierul Ludovic Orban și o parte dintre miniștri.

Klaus Iohannis, ședință de urgență cu Ludovic Orban și o parte dintre miniștri

Conform news.ro, ședința de urgență convocată de Klaus Iohanni, și la care vor participa Ludovic Orban și cei mai importanți miniștri, va avea loc marți, 21 aprilie, de la ora 12:30, la Palatul Cotroceni.

La întrunirea convocată de președinte, pe lângă premier vor mai participa miniștrii de la Interne, Finanțe, Apărare, Economie, Sănătate, Muncă, Transporturi, dar și șeful Departamentului de Situații de Urgență, Raed Arafat.

ADVERTISEMENT

În cadrul ședinței, prima după Sărbătorile de Paște, se va face o evaluare a măsurilor cu privire la gestionarea epidemiei COVID-19, dar și despre o posibilă nouă ordonanță militară și noi restricții.

Arafat anunță restricții suplimentare de 1 mai

La finalul şedinţei, preşedintele Klaus Iohannis va susţine o declaraţie de presă. Este pentru prima dată când acesta va ieși în public după sărbătorile de Paște.

ADVERTISEMENT

Ultimul bilanț anunțat marți de Grupul de Comunicare Strategică arată că numărul cazurilor de coronavirus pe teritoriul României a ajuns la 8.963, iar cel al deceselor este de 482.

Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, a anunțat, într-un interviu acordat FANATIK, că restricțiile vor fi scăzute după ridicarea stării de urgență, dar măsurile de precauție vor trebui aplicate în continuare, până la apariția unui vaccin.

ADVERTISEMENT

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a mai spus pentru FANATIK, că autoritățile pregătesc restricții suplimentare pentru minivacanța de 1 mai și nu se pune problema unei relaxări a acestota la începutul lunii viitoare.

Mai mult, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a afirmat că nu se pune problema relaxării măsurilor de combatere a epidemiei  de COVID-19 câtă vreme numărul infecțiilor este pe o curbă ascendentă.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Abonează-te acum la Taifasuri și poți câștiga premii de vis!
  • Nr. 865. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri