News

Klaus Iohannis, ședință de urgență cu Orban, Arafat și mai mulți miniștri. Ce se discută la Cotroceni

29.04.2020 | 11:16
Klaus Iohannis sedinta de urgenta cu Orban Arafat si mai multi ministri Ce se discuta la Cotroceni
Președintele României, Klaus Iohannis, a convocat o ședință de urgență la care vor participa premierul Ludovic Orban, secretarul de stat Read Arafat și mai mulți miniștri
ADVERTISEMENT

Președintele României, Klaus Iohannis, a convocat o ședință de urgență la care vor participa premierul Ludovic Orban, secretarul de stat Read Arafat și mai mulți miniștri.

Klaus Iohannis, ședință de urgență cu Orban, Arafat și mai mulți miniștri

Ședința convocată de Klaus Iohannis, și la care vor merge Ludovic Orban, Read Arafat și mai mulți miniștri, este programată miercuri, 29 aprilie, de la ora 12.30, la Palatul Cotroceni.

ADVERTISEMENT

La discuții vor mai fi prezenți ministrul Apărării Naţionale, Nicolae Ciucă, ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, și ministrul Educaţiei şi Cercetării, Monica Anisie.

Tema întâlnirii o reprezintă măsurile de gestionare a epidemiei de coronavirus, iar la final președintele Klaus Iohannis va susţine o declaraţie de presă.

ADVERTISEMENT

Iohannis vrea ca pensiile să fie mărite

Preşedintele a anunțat că săptămâna viitoare se va decide dacă se va prelungi starea de urgenţă sau va fi găsită o formulă alternativă, cum este starea de alertă, hotărârea urmând să fie luată după apariţia unor noi date despre evoluţia epidemiei.

Iohannis a precizat că declarația pe propria răspundere, actul care a dat mari bătăi de cap românilor în ultimele două luni și, multora dintre ei, le-a adus uriașe amenzi, ar putea să dispară după 15 mai.

ADVERTISEMENT

Președintele Klaus Iohannis crede că pensiile ar trebui mărite, așa cum era stabilit, însă nu știe dacă acest lucru este posibil. Cu toate acestea, liderul de la Cotroceni este alături de pensionari în aceste momente grele și nu crede că aceștia ar trebui să fie victime colaterale în războiul cu coronavirus.

Dublarea alocațiilor pentru copii a fost unul dintre subiectele arzătoare din România în perioada de dinainte de pandemia de coronavirus, dar acum șeful statului a dat de înțeles că acest lucru va fi greu de realizat în acest moment.

ADVERTISEMENT

Klaus Iohannis nu știe dacă românii vor avea ocazia să-și aleagă reprezentanții în primării sau Parlament în acest an. Președintele României nu pare dispus să facă concesii în plină pandemie și ia în considerare ca alegerile parlamentare, dar și cele locale, să fie amânate pentru anul viitor.

ADVERTISEMENT