News

Klaus Iohannis, ședință importantă la Cotroceni. Premierul interimar Ciucă și ministrul Tătaru, convocați

15.12.2020 | 12:27
Klaus Iohannis, ședință importantă la Cotroceni. Premierul interimar Ciucă și ministrul Tătaru, convocați
Klaus Iohannis, ședință importantă la Cotroceni. Premierul interimar Ciucă și ministrul Tătaru, convocați. Sursa foto: presidency.ro
ADVERTISEMENT

În condițiile în care pandemia de Covid-19 continuă să aducă mii de îmbolnăviri și sute de decese săptămânal, președintele Klaus Iohannis a convocat, marţi la ora 15.00, o şedinţă de lucru privind gestionarea crizei sanitare.

Deși în ultimele zile s-a remarcat o vizibilă scădere a numărului de infectări, cifrele se mențin încă la un nivel de alertă extrem de ridicat, iar autoritățile sunt în continuare în alertă.

ADVERTISEMENT

Până pe 14 decembrie, pe teritoriul României au fost confirmate 559.587 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus. Din acest total, aproape 13.500 de conaționali au pierdut lupta cu boala.

Klaus Iohannis, ședință la Cotroceni cu premierul interimar Ciucă și ministrul Tătaru

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a anunțat că i-a convocat la Palatul Cotroceni pe premierul interimar Nicolae Ciucă, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, şi Secretarul de Stat din MAI, Raed Arafat.

ADVERTISEMENT

”Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, va avea marţi, 15 decembrie a.c., ora 15:00, la Palatul Cotroceni, o şedinţă de lucru privind gestionarea epidemiei de COVID-19, la care vor participa Prim-ministrul interimar al României, Nicolae Ciucă, Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat.”, se arată în comunicatul de presă.

Până la această oră, Administraţia Prezidenţiaă nu a anunţat încă dacă după întâlnire şeful statului ar urma să susţină şi o declaraţie de presă.

Situația pandemiei de SARS-CoV-2 din România, una gravă

În continuare, pandemia de COVID-19 din România continuă să producă multe victime și să aducă mii de îmbolnăviri în fiecare zi.

ADVERTISEMENT

Numai de duminică până luni au fost raportate 109 decese, ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Argeș, Bihor, Botoșani, Călărași, Caraș-Severin, Cluj, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Galați, Giurgiu, Gorj, Hunedoara, Iași, Maramureș, Neamț, Olt, Prahova, Sălaj, Sibiu, Teleorman, Timiș, Tulcea, Vâlcea, Ilfov și Municipiul București.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 12.379. Dintre acestea, 1.289 sunt internate la ATI.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri