ADVERTISEMENT
News

Klaus Iohannis, ședință la Cotroceni cu premierul Cîțu și miniștrii PNL

Autor: Adrian Baciu | 08.01.2021 | 10:54
Klaus Iohannis, ședință la Cotroceni cu premierul Cîțu și miniștrii PNL
Klaus Iohannis, ședință la Cotroceni cu premierul Cîțu și miniștrii PNL. Sursa foto: presidency.ro

Klaus Iohannis continuă seria de întâlniri cu reprezentanții Executivului. Vineri, la Cotroceni vor ajunge premierul Cîțu și miniștrii Partidului Național Liberal.

ADVERTISEMENT

Potrivit unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale, întâlnirea şefului statului cu acești membri ai Guvernului va avea loc la ora 12:00.

În urmă cu o zi, joi, 7 ianuarie, preşedintele Iohannis a avut o întâlnire cu premierul Florin Cîţu şi membri ai Executivului din partea USR PLUS.

ADVERTISEMENT

Klaus Iohannis i-a convocat la Cotroceni pe premierul Cîțu și miniștrii PNL

Președintele Klaus Iohannis va avea vineri, la Palatul Cotroceni, de la ora 12:00, o serie de discuții cu prim-ministrul Florin Cîţu şi miniştrii numiți de PNL în Cabinet.

Mai exact, la întrevedere vor participa ministrul Apărării Naţionale, Nicolae Ciucă, ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, ministrul Finanţelor, Alexandru Nazare, ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Raluca Turcan, ministrul Energiei, Virgil Popescu, ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Adrian Oros, şi ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu.

ADVERTISEMENT

Iohannis, întâlnire cu reprezentanții USR PLUS din Guvern

Joi, Klaus Iohannis s-a întâlnit la Palatul Cotroceni cu prim-ministrul Florin Cîțu, vicepremierul Dan Barna și miniștrii alianței USR-PLUS. Au lipsit ministrii de la PNL și UDMR. Subiectul acestei reuniuni a fost armonizarea unor puncte de vedere privitoare la guvernare.

Ministrul Economiei din partea USR, Claudiu Năsui, a declarat că președintele le-a cerut să-și prezinte prioritățile și programele aflate în desfășurare și le-a explicat că o să le susțină proiectele.

ADVERTISEMENT

”Am avut o discuție despre prioritățile fiecărui ministru. Principala noastră preocupare este să deblocăm schemele de ajutor de stat astfel încât antreprenorii să primească ajutoarele pe care le așteaptă, vorbim de o bulă de oxigen mai ales pentru firmele afectate în pandemie.

Am discutat și de sănătatea economiei în general. Pandemia va trece, dar se mai resimți în economie mult timp. Cred că va fi un an greu. Nu vom ajunge la imunizarea de turmă foarte curând, din păcate.

ADVERTISEMENT

Senzația mea este că anul 2021 va fi în continuare un an afectat de pandemie și obiceiurile noastre trebuie schimbate. Președintele ne-a cerut să-i spunem ce am găsit prin ministere. Ne-a asigurat că ne va susținele proiectele îndrăznețe”, a explicat Claudiu Năsui, ministrul Economiei, la postul de știri Antena 3.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!