News

Klaus Iohannis, ședință la Cotroceni. Participă premierul Cîțu și miniștrii USR-PLUS

07.01.2021 | 12:16
Klaus Iohannis sedinta la Cotroceni Participa premierul Citu si ministrii USRPLUS
ADVERTISEMENT

Klaus Iohannis va avea joi, de la ora 15:00, la Cotroceni, o întâlnire cu premierul Florin Cîțu, cu vicepremierul Dan Barna și cu miniștrii USR-PLUS din Executiv.

Președintele a avut și miercuri, 6 ianuarie, o întâlnire cu membri importanți din Guvern, dar la Vila Lac, acolo unde s-au discutat subiecte arzătoare, precum bugetul pe 2021, campania de vaccinare sau situația școlilor.

ADVERTISEMENT

Joi, Iohannis i-a invitat la Cotroceni pe premier și pe oficialii USR PLUS din Guvern, în frunte cu președintele primei formațiuni, Dan Barna.

Klaus Iohannis, întâlnire la Cotroceni cu premierul și cu miniștrii USR-PLUS

Șeful statului, Klaus Iohannis, va avea o întâlnire joi, la ora 15.00, la Palatul Cotroceni, cu premierul Florin Cîțu și câțiva dintre membrii Guvernului, anunță Administrația Prezidențială.

ADVERTISEMENT

La ședință vor participa și viceprim-ministrul Dan Barna, ministrul Transporturilor și Infrastructurii, Cătălin Drulă și ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu.

”Președintele României, domnul Klaus Iohannis, va avea joi, 7 ianuarie a.c., ora 15:00, la Palatul Cotroceni, o întâlnire cu Prim-ministrul României, Florin Cîțu, Viceprim-ministrul Dan Barna, ministrul Transporturilor și Infrastructurii, Cătălin Drulă, ministrul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, Claudiu Năsui, ministrul Justiției, Stelian Ion, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Ciprian Teleman”, anunță site-ul Administrației Prezidențiale.

ADVERTISEMENT

Iohannis, întâlnire cu Guvernul și miercuri

Miercuri, Iohannis și o parte din componenții Guvernului au avut discuții privind bugetul pe anul 2021, campania de vaccinare anti-COVID-19 și deschiderea şcolilor.

”A fost o discuţie după instalarea Guvernului, să facem o evaluare a modului în care funcţionează coaliţia, a planurilor mai puţin aşa pe termen lung, bugetul, pandemia, campania de vaccinare, deschiderea şcolilor, susţinerea creşterii economice”, au precizat surse politice pentru Agerpres.

ADVERTISEMENT

Sursele menţionate au precizat că vor exista consultări periodice ale liderilor coaliţiei cu preşedintele Klaus Iohannis.

Totodată, sursele citate au susținut că discuţiile care au avut loc miercuri la Vila Lac nu au vizat funcţiile care mai rămân de împărţit între formaţiunile politice din coaliţia de guvernare.

La întâlnirea de la Vila Lac au participat premierul Florin Cîţu, preşedintele PNL, Ludovic Orban, copreşedinţii USR-PLUS, Dan Barna şi Dacian Cioloş, preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, liderul grupului minorităţilor naţionale din Parlament, Varujan Pambuccian.

ADVERTISEMENT