News

Klaus Iohannis, ședință la Palatul Cotroceni cu premierul Orban și mai mulți miniștri. Se discută măsuri de gestionare a epidemiei COVID-19

06.05.2020 | 10:14
Klaus Iohannis, ședință la Palatul Cotroceni cu premierul Orban și mai mulți miniștri. Se discută măsuri de gestionare a epidemiei COVID-19
Klaus Iohannis, ședință la Palatul Cotroceni
ADVERTISEMENT

Președintele României, Klaus Iohannis va avea, miercuri de la ora 12:00, o ședință, la Palatul Cotroceni, privind măsurile de gestionare a epidemiei COVID-19. La această întrunire vor lua parte, printre alții, premierul Ludovic Orban, membri ai Guvernului și șeful DSU, Raed Arafat.

Klaus Iohannis, ședință la Palatul Cotroceni cu premierul Orban și mai mulți miniștri

Miercuri, 6 mai, Administraţia Prezidenţială a anunţat că președintele va avea, la ora 12:00, la Palatul Cotroceni, o ședință privind măsurile de gestionare a epidemiei COVID-19.

ADVERTISEMENT

”Președintele României, domnul Klaus Iohannis, va avea miercuri, 6 mai a.c., ora 12:00, la Palatul Cotroceni, o ședință privind măsurile de gestionare a epidemiei COVID-19.

Vor participa Prim-ministrul României, Ludovic Orban, Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, Ministrul Apărării Naționale, Nicolae Ciucă, Ministrul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, Ministrul Educației și Cercetării, Monica Anisie, și șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat”, arată Administrația Prezidențială.

ADVERTISEMENT

La finalul ședinței de miercuri, președintele Klaus Iohannis va susține o declarație de presă.

Tot în cursul acestei zile, șeful statului va participa, de la ora 13:00, prin videoconferință, la Summitul Partidului Popular European, iar de la 17:30, tot prin videoconferință, la Reuniunea la nivel înalt UE-Balcanii de Vest.

Klaus Iohannis dorește repornirea economiei

În urmă cu o zi, Klaus Iohannis a susţinut o declaraţie de presă în care spunea că repornirea economiei după ieşirea din starea de urgenţă este prioritară. El a spus că afacerile se vor deschide gradual, inclusiv restaurantele, barurile sau cafenelele, care deocamdată rămân închise:

ADVERTISEMENT

“Repornirea economiei este primul pas după ieșirea din urgență. Antreprenorii au probleme reale din cauza epidemiei și au nevoie de sprinjinul autorităților. Am susținut un grup de lucru la nivelul Guvernului unde mediul de afaceri participă activ.

Măsurile luate de Guvern până acum au venit în ajutorul lor. Se vor deschide gradual sectoarele economice aflate închise în perioada stării de urgență. Protejarea sănătății românilor rămâne obiectivul principal.

Din păcate, pericolul nu a trecut și nu există elemente că virusul va dispărea de la sine în curând. Restaurantele, hotelurile se vor redeschide gradual cu măsuri sanitare bine stabilite. Vom păstra și după 14 mai sprijinul pentru șomajul tehnic”, a spus Șeful Statului.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 850. 32 pagini + CD. Doar 10 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri