News

Klaus Iohannis, ședință privind bugetul pe 2021. Participă premierul Cîțu și o serie de miniștri

21.01.2021 | 13:16
Klaus Iohannis sedinta privind bugetul pe 2021 Participa premierul Citu si o serie de ministri
ADVERTISEMENT

Klaus Iohannis i-a convocat joi, 21 ianuarie, de la ora 14:30, pe premierul Florin Cîțu și pe o parte din miniștrii cabinetului său într-o ședință de lucru, înainte de alcătuirea bugetului pe 2021.

Alături de premier, la întâlnire au fot convocați prim-ministrul României, Florin Cîțu, Viceprim-ministrul Dan Barna, ministrul Finanțelor, Alexandru Nazare, și ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Cristian Ghinea.

ADVERTISEMENT

Cea mai recentă şedinţă de lucru a şefului statului cu membrii Guvernului a fost pe 14 ianuarie, printre subiectele de discuţie fiind şi campania de vaccinare împotriva COVID-19 în România.

Klaus Iohannis, ședință cu premierul Cîțu privind bugetul pe 2021

Zi încărcată pentru președintele Klaus Iohannis. Liderul de la Cotroceni are o ședință extrem de importantă pe plan intern, cu premierul Cîțu și o serie de miniștri, pe tema bugetului pe 2021.

ADVERTISEMENT

Seara, șeful statului va avea o întrevedere în format de video-conferință cu membrii Consiliului European pe tema măsurilor privind gestionarea pandemiei de COVID-19.

”Președintele României, domnul Klaus Iohannis, va avea joi, 21 ianuarie a.c., ora 14:30, la Palatul Cotroceni, o ședință de lucru la care vor participa Prim-ministrul României, Florin Cîțu, Viceprim-ministrul Dan Barna, ministrul Finanțelor, Alexandru Nazare, și ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Cristian Ghinea”, anunță Administrația Prezidențială.

ADVERTISEMENT

Klaus Iohannis, discuții cu liderii UE pe tema vaccinării

Tot joi, Klaus Iohannis va participa, de la ora 19.00, la o videoconferință cu membrii Consiliului European pe tema măsurilor privind gestionarea pandemiei de COVID-19.

Videoconferinţa liderilor de la Bruxelles vine într-o perioadă extrem de complicată, mai exact în contextul dezbaterilor pe tema posibilei introduceri a unui paşaport special pentru persoanele vaccinate anti-COVID.

ADVERTISEMENT

Ideea are tot mai mulţi adepţi în UE, dar preşedintele Iohannis se află în tabăra celor case se opun. ”Nu consider că asta este o idee bună. Prin asta s-ar crea un cadru de discriminare care este inacceptabil. Sunt de părere că trebuie să existe un certificat de vaccinare și va exista și la noi, dar el trebuie folosit pentru motive medicale.

Persoana care primește certificatul știe când a primit prima doza și a doua. Sunt date importante pentru medicii. Însă să folosim aceste certificate de vaccinare să împărțim populația în două: cei care au fost vaccinați și cei care nu, nu mi se pare un lucru bun”, a spus Klaus Iohannis despre acest pașaport, în urmă cu o săptămână, într-o conferință de presă.

Premierului Greciei a lansat această propunere și a născut rapid multe controverse. Grecia speră să-şi salveze economia axată pe turism printr-un asemenea instrument care i-ar permite să atragă turiști fără restricții.

ADVERTISEMENT