News

Klaus Iohannis și Nicolae Ciucă, ședință la Cotroceni. Președintele și premierul, discuții despre criza Rusia – Ucraina

Președintele Klaus Iohannis se va întâlni, vineri, de la ora 13.00, cu premierul Nicolae Ciucă. Cei doi vor discuta despre criza dintre Rusia și Ucraina.
21.01.2022 | 10:56
Klaus Iohannis si Nicolae Ciuca sedinta la Cotroceni Presedintele si premierul discutii despre criza Rusia  Ucraina
ADVERTISEMENT

Vineri, la Palatul Cotroceni, președintele Klaus Iohannis se întâlnește cu premierul Nicolae Ciucă pentru a discuta despre situația de securitate gravă din zona de Est a Europei.

Întâlnirea are loc în condițiile în care mai multe voci importante ale planetei consideră că Rusia ar putea declanșa o acțiune militară în Ucraina.

ADVERTISEMENT

Klaus Iohannis și Nicolae Ciucă, ședință la Palatul Cotroceni despre conflictul dintre Ucraina și Rusia

Într-un comunicat emis în cursul acestei zile, Administrația Prezidențială anunță că președintele Klaus Iohannis și premierul Nicolae Ciucă, fost ministru al Apărării Naționale (MApN) vor avea o întâlnire la Palatul Cotroceni.

În ședința care va începe la ora 13.00, cei doi oficiali vor avea ca punct principal de discuție criza de securitate de pe flancul de Est al NATO, acolo unde Rusia și Ucraina se află într-un conflict care ar putea genera într-o dispută militară.

ADVERTISEMENT

Ultima ieșire publică a președintelui pe tema crizei din această zonă a continentului a avut loc chiar joi, 20 ianuarie.

Klaus Iohannis a salutat în urmă cu 24 de ore anunţul omologului american, Joe Biden, privind creşterea prezenţei militare americane în România, pe flancul de est al NATO, „dacă situaţia de securitate se deteriorează”.

ADVERTISEMENT

”Salut anunţul explicit al preşedintelui Joe Biden privind creşterea prezenţei militare a SUA în România, pe Flancul Estic, dacă situaţia de securitate se deteriorează şi mai mult. Parteneriatul Strategic România-SUA şi solidaritatea NATO sunt foarte puternice”, a scris Iohannis, joi, pe Twitter.

Tot joi, Iohannis i-a mulțumit și lui Emmanuel Macron pentru intenția de a consolida securitatea în zona de est prin trimiterea de trupe în România.

ADVERTISEMENT

Preşedintele fFranței a anunţat, miercuri seară, disponibilitatea țării sale de a participa la o prezenţă militară avansată a NATO în România.

Un atac al Rusiei asupra Ucrainei, văzut extrem de posibil de Joe Biden

La mijlocul acestei săptămâni, președintele SUA, Joe Biden a declarat, în cadrul unei conferințe de presă, că, în opinia sa, Rusia ”va intra” în Ucraina.

Liderul de la Casa Albă a afirmat că Putin ”trebuie să facă ceva”, în contextul în care a deplasat peste 120.000 de soldați la granița ucraineană.

Biden mai spune că, în cazul destul de probabil în care Rusia va ataca Ucraina, SUA ar putea trimite soldați în statele din zona de est a Europei.

ADVERTISEMENT