News
notix pixel id

Klaus Iohannis și Nicușor Dan, pe două roți prin Herăstrău. Cei doi celebrează Ziua Mondială a Bicicletei

Klaus Iohannis și Nicușor Dan sărbătoresc Ziua Mondială a Bicicletei pe două roți.
03.06.2021 | 10:20
Klaus Iohannis și Nicușor Dan, pe două roți prin Herăstrău. Cei doi celebrează Ziua Mondială a Bicicletei
Klaus Iohannis și Nicușor Dan, pe două roți prin Herăstrău. Cei doi celebrează Ziua Mondială a Bicicletei. Sursa foto:facebook
ADVERTISEMENT

Președintele Klaus Iohannis, ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Barna Tanczos, şi primarul general al Capitalei, Nicușor Dan marchează Ziua Bicicletei împreună în parcul Herăstrău.

Au participat la o dezbatere pe tema transportului sustenabil în România organizată de Asociația “Green Revoluțion”.

De altfel, președintele Iohannis încurajează mersul pe bicicletă participând și la campania Vinerea Verde. Atunci a mers la serviciu pe bicicletă pe un traseu de aproape 40 de minute.

ADVERTISEMENT

Klaus Iohannis și Nicușor Dan, pe două roți prin Herăstrău

Președintele Klaus Iohannis și primarul general al Capitalei, Nicușor Dan merg să pedaleze împreună. De Ziua Mondială a Bicicletei au participat în parcul Herăstrău la o dezbatere despre transportul sustenabil în România. Președintele României le-a cerut autorităților să facă mai multe piste pentru bicicliști.

“Trebuie făcute reglementări cu cap. Trebuie să înțelegem că cel mai vulnerabil trebuie protejat. Pietonii și bicicliștii sunt cei mai vulnerabili. Nu au tablă în jurul lor să-i protejeze. Mersul pe bicicletă e sănătos și recomandat. Vă recomand tuturor să folosiți bicicleta cât mai des, iar autoritățile să faciliteze dezvoltarea drumurilor și pistelor pentru bicicliști.

ADVERTISEMENT

Nu spun acest lucru din motive politice. De 12 ani sunt adeptul mersului pe bicicletă. Orașele noastre sunt imense parcări în orele de vârf, iar aerul nu poate fi respirat. Se pot elimina aceste lucruri dacă folosim alt mijloc de transport decât autoturismul personal”, a transmis Iohannis, la dezbaterea din parcul Herăstrău.

Primarul general al Capitalei a promis că va face noi piste pentru biciclete cât de curând.

“Nu avem acum unde să facem piste de biciclete pentru că sunt mașini parcate pe prima bandă. O să facem mai multe piste pentru bicicliști”, a declarat Nicușor Dan, la sosirea în parc.

ADVERTISEMENT

“Sub presiunea schimbărilor generate de perioada de restricții și pandemie, liderii UE au convenit asupra unui pachet cuprinzător care să contribuie la reconstrucția economiei UE.

Tranziția verde și durabilitatea reprezintă pietrele de temelie ale planului de redresare și corespund angajamentului liderilor UE de a construi o economie și o societate cu un nivel net al emisiilor egal cu zero până în 2050″, este comunicatul  Asociației “Green Revoluțion”.

ADVERTISEMENT

Studiile făcute de cercetători arată că până în anul 2050 s-ar economisi 24 de trilioane de dolari, iar emisiile de CO2 provenite din transportul urban de pasageri ar scădea cu 11%, în cazul în care oamenii ar renunța la mașini în favoarea bicicletelor.

“Conform unui studiu realizat de Federația Europeană a Cicliștilor (ECF), ciclismul creează beneficii de cel puțin 150 de miliarde de euro în fiecare an în Uniunea Europeană”, se mai arată în comunicat.

ADVERTISEMENT

Klaus Iohannis, cu bicicleta la Cotroceni

Klaus Iohannis a mai fost văzut cu bicicleta prin București. Președintele României s-a alăturat campaniei Vinerea Verde, care încurajează utilizarea transportului alternativ pentru deplasare. Iohannis a mers de la Vila Lac până la Palatul Cotroceni pe un traseu de aproape 40 de minute prin Capitală.

“Mersul pe bicicletă e foarte sănătos, te miști mult mai ușor în trafic și ajungi aproape la fel de repede la serviciu ca atunci când mergi cu mașina.

Astfel vom reduce poluarea în orașele noastre și întreaga mișcare în oraș va fi mai plăcută. Aduce și beneficii pentru sănătatea fiecăruia când ne mișcăm puțin”, spunea Iohannis.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Abonează-te acum la Taifasuri și poți câștiga premii de vis!
  • Nr. 867. 32 pagini + Horoscop 2022!
A apărut noua revistă Taifasuri