News

Klaus Iohannis și Raed Arafat, mesaje de apreciere cu ocazia Zilei Naționale a Salvamontului: ”Își riscă zilnic viața”

Klaus Iohannis și Raed Arafat, cuvintele de laudă pentru salvamontiștii români. Salvamont împlinește 52 ani de activitate.
01.08.2021 | 12:50
Klaus Iohannis si Raed Arafat mesaje de apreciere cu ocazia Zilei Nationale a Salvamontului Isi risca zilnic viata
ADVERTISEMENT

Klaus Iohannis a transmis duminică un mesaj de Ziua Naţională a Salvamontului Românesc. Președintele a lăudat salvatorii montani pentru că îşi riscă zilnic viaţa pentru “cei care încearcă să cucerească munţii”.

Totodată, Iohannis le-a mulţumit salvamontiștilor pentru “dedicare şi spirit de sacrificiu” și a făcut un apel la turiști să fie responsabili.

ADVERTISEMENT

Mesajul lui Klaus Iohannis de Ziua Națională a Salvamontului

“Salvatorii montani îşi riscă zilnic viaţa pentru ca toţi cei care încearcă să cucerească munţii să se întoarcă acasă, la cei dragi.

Vă mulţumim pentru dedicarea şi spiritul de sacrificiu de care daţi dovadă în salvarea semenilor!

ADVERTISEMENT

Să fim cu toţii responsabili în drumeţiile noastre şi să nu punem în pericol viaţa noastră şi a celorlalţi”, a scris Klaus Iohannis, pe pagina sa de Facebook.

Raed Arafat a felicitat serviciul Salvamont România

Asociaţia Naţională a Salvatorilor Montani din România (Salvamont România), unicul serviciu de salvare montană din ţara noastră, marchează duminică 52 ani de activitate sub denumirea Salvamont şi 117 ani de la atestarea primelor structuri organizate de salvare montană.

ADVERTISEMENT

Ziua aleasă pentru această aniversare a fost stabilită pentru 1 august, începutul celei mai dificile luni din an pentru salvatorii montani, cu cele mai multe incidente înregistrate pe parcursul unui an.

Pentru a marca această dată, a fost lansată și o versiune nouă, mai intuitivă, a aplicației Salvamont.

ADVERTISEMENT

„Faptul că ne putem baza pe tehnologie pentru localizarea turiștilor aflați în situații critice, că pot apela din aplicație la ajutorul salvamontiștilor și că se pot informa cu privire la starea în timp real a traseelor pe care vor să le parcurgă contribuie la prevenția incidentelor, dar și la mai buna gestionare a intervențiilor, și, nu în puține cazuri, are rol decisiv în salvarea de vieți”, a spus Sabin Cornoiu, președintele Asociației Naționale a Salvatorilor Montani din România, conform Bihon.ro.

În ultimii 10 ani, Salvamont a avut peste 100.000 de intervenții și peste 250.000 de apeluri preluate, serviciul de dispecerat fiind disponibil nonstop.

ADVERTISEMENT