News

Klaus Iohannis, spot electoral pentru referendum și alegerile europarlamentare: „Să spunem răspicat ”DA” pentru România pe care o iubim” Video

16.05.2019 | 18:20
Klaus Iohannis spot electoral pentru referendum si alegerile europarlamentare Sa spunem raspicat DA pentru Romania pe care o iubim Video

Klaus Iohannis a lansat primul spot electoral pentru alegerile din 26 mai, care sunt concomitente cu referendumul privind modificările la legile Justiției. Președintele României cheamă oamenii la vot și a avut și o declarație destul de dură la adresa adversarilor politici.

Klaus Iohannis, mesaj prin care încurajează pentru participarea la referendum

Președintele României a publicat pe contul oficial de facebook un spot electoral în care îndeamnă românii să voteze. Clipul s-a viralizat destul de repede pe rețeaua de socializare. La doar o jumătate de oră după publicare, spotul avea deja câteva mii de like-uri și sute de share-uri.

„Dragi români,

Cu toții ne dorim să trăim într-o țară în care hoții și corupții stau la pușcărie, nu în fruntea statului. Pe 26 mai să spunem răspicat „DA” pentru România europeană, ”DA” pentru România pe care o iubim, țara oamenilor cinstiți și integri în care nimeni nu este mai presus de lege. Votați „DA” la Referendum și nu îi lăsați pe alții să decidă în locul vostru!

Românii votează, pentru că românii contează!”, a fost mesajul lui Klaus Iohannis, pe facebook.

Klaus Iohannis, încurcat de întrebările de la referendum

Președintele Klaus Iohannis a participat la o conferință de presă zilele trecute, în care a vorbit despre referendum. Șeful statului s-a arătat amuzat după ce s-a încurcat în cele două întrebări propuse:

„Prima temă –  justiţia. Aștept să spună românii că nu sunt de acord cu politicienii corupți, la prima întrebare, în sensul că „da” suntem de acord cu interzicea…(pauză)…suntem de acord cu interzicea corupției, am vrut să spun, dar, din păcate, așa departe nu putem să mergem, așa că putem să spunem „da”, suntem de acord cu interzicea amnistiei pentru fapte de corupție”, a declarat Klaus Iohannis, stârnind amuzamentul celor prezenți în sală.