News

Klaus Iohannis exultă după succesul Referendumului: „Infractorii stau la pușcărie, nu în fruntea statului”

27.05.2019 | 12:34
Klaus Iohannis exulta dupa succesul Referendumului Infractorii stau la puscarie nu in fruntea statului

Referendumul pentru Justiție a fost un adevărat succes pentru președintele Klaus Iohannis. Prezența la votul pentru plebiscitul propus de Iohannis a fost una covârșitoare, de 41,27%, mult peste cvorumul de 30% necesar pentru ca referendumul să fie validat. Acest lucru i-a dat aripi șefului de la Cotroceni, care a vorbit a doua zi după referendum despre acest adevărat succes.

Klaus Iohannis, extrem de fericit după rezultatul de la Referendum

„Peste 6 milioane de români au spus DA la referendumul pe care l-am convocat pentru viitorul României și au dat astfel o lecție dură populismului, demagogiei și discursului anti-european și anti-justiție provocat în campanie și nu numai de PSD. A câștigat România europeană, democratică, în care justiția trebuie să rămână independentă. România în care hoții și infractorii stau la pușcărie, nu în fruntea statului. Mobilizarea românilor din țară și de peste hotare a fost impresionantă. Votul de astăzi ne arată că democrația s-a maturizat, că cetățenii ne arată ce armă puternică este votul”, a spus Iohannis, la conferința de presă de după alegeri.

Iohannis a avut cuvinte dure la adresa autorităților, după ce românii din diaspora au stat din nou la cozi imense: „Este însă inaaceptabilă bătaia de joc a autorităților la adresa românilor din diaspora. Românii au fost supuși unor noi umilințe din partea unor guvernanți incapabili să înțeleagă că rolul lor este în slujba cetățenilor, nu împotriva lor. Cer autorităților responsabile, care după ce s-a întâmplat în 2014 și s-a repetat ieri, să ia măsuri pentru ca românii să nu mai stea în coadă ore în șir doar pentru a-și exprima dreptul la vot”.