News

Klaus Iohannis, temă specială pentru întâlnirea cu Donald Trump! „Mai mulți soldați americani pe teritoriul României”

13.08.2019 | 18:16
Klaus Iohannis tema speciala pentru intalnirea cu Donald Trump Mai multi soldati americani pe teritoriul Romaniei

Klaus Iohannis are o temă specială pentru întâlnirea cu Donald Trump! Președintele României va discuta cu cel mai puternic om de pe planetă despre securitatea în zona Mării Negre și totodată despre disponibilitatea României de a găzdui mai mulți militari americani în România. În același timp, șeful statului vrea să-i asigure pe americani că România este disponibilă să mai trimită efective militare în Afghanistan.

Klaus Iohannis, temă specială pentru întâlnirea cu Donald Trump!

Astfel, securitatea Mării Negre este unul dintre subiectele cele mai fierbinți care vor fi abordate în întâlnirea bilaterală dintre Klaus Iohannis și președintele american Donald Trump. Rusia are o prezență militară în Marea Neagră printr-o importantă bază în Crimeea. În același timp, Iohannis va exprima disponibilitatea României de a găzdui un număr mai mare de dispozitive militare ale NATO, prin brigada multinațională sau centrul de comandă care va fi stabilit în regiune.

Consiliul Suprem de Apărare al Țării a aprobat, la sfârșitul lunii trecute, forțele armate care pot fi puse la dispoziție pentru participarea la misiuni și operații în afara teritoriului, în anul 2020. Astfel, 3.385 de militari, civili și polițiști din Armată și MAI vor participa la misiuni. La întâlnire, șeful statului român va reitera chestiuni importante precum parteneriatul strategic, alocarea a 2% din PIB pentru Apărare și relația economică în creștere dintre cele două țări.

Klaus Iohannis, temă specială pentru întâlnirea cu Donald Trump! Klaus Iohannis
Klaus Iohannis merge în vizită la Washington DC. Sursa foto – facebook

Bilaterală România – SUA

Vă reamintim că președintele Klaus Iohannis va efectua în perioada 19-20 august o vizită la Washington D.C., la invitația Președintelui Statelor Unite ale Americii, Donald J. Trump. Cei doi oficiali vor discuta despre întărirea Parteneriatului Strategic puternic și dinamic dintre România și Statele Unite ale Americii. Toți specialiștii s-au pus de acors și spun că pentru șeful statului este un prilej excelent de abordare a problemei reprezentată de Rusia.

În același timp, vizita în Statele Unite ale Americii poate fi și o lovitură dată opoziției în preajma alegerilor prezidențiale, în condițiile în care Klaus Iohannis pleacă din pole position în campania electorală, conform ultimelor sondaje.