News

Klaus Iohannis, testat de urgenţă de Covid-19. Şeful statului a stat lângă preşedintele Letoniei, care a fost depistat pozitiv

Klaus Iohannis a fost testat pentru infecția cu noul coronavirus, după ce a luat contact cu preşedintele Letoniei, care a fost depistat pozitiv.
14.10.2021 | 16:24
Klaus Iohannis testat de urgenta de Covid19 Seful statului a stat langa presedintele Letoniei care a fost depistat pozitiv
ADVERTISEMENT

Președintele Klaus Iohannis a luat contact cu un bolnav de coronavirus. Este vorba despre nimeni altul decât președintele Letoniei.

Klaus Iohannis, testat de urgenţă de Covid-19. Ce a arătat rezultatul

Cei doi lideri de stat au stat unul lângă altul, fără masca de protecție, în timpul unei vizite oficiale. Tocmai de aceea au existat suspiciuni că și președintele României ar fi avut șanse să fie infectat cu noul coronavirus.

ADVERTISEMENT

Informațiile arată că liderul Letoniei l-a sunat personal pe șeful statului pentru a-l informa despre această situație, motiv pentru care s-a luat decizia ca acesta să fie testat de urgență.

Testul președintelui țării noastre a fost negativ, astfel că el nu este infectat cu acest virus, informează Digi24.

ADVERTISEMENT

Președintele și-a amânat vizita în Letonia din cauză că șeful statului de aici a fost confirmat pozitiv

Totuși, din această cauză Klaus Iohannis a decis să își amâne vizita pe care urma să o efectueze în zilele următoare în Letonia, având în vedere că președintele acestui stat a fost confirmat pozitiv.

“Vizita oficială a preşedintelui României, Klaus Iohannis, în Republica Letonia, care ar fi trebuit să aibă loc în perioada 15 – 16 octombrie, a fost amânată, având în vedere faptul că preşedintele Letoniei a fost confirmat pozitiv la infectarea cu SARS-CoV2”, a informat Administraţia Prezidenţială, conform Agerpres.

ADVERTISEMENT

Presa din Letonia a specificat faptul că președintele Egils Levits a revenit miercuri seara în țară,  după o vizită efectuată la Malmo, în Suedia, la care a participat, de altfel, și președintele țării noastre.

Când s-a întors, președintele a făcut un test rapid antigen, care a ieșit pozitiv, iar apoi el a mers mai departe și a făcut și un test PCR, pentru a se convinge de faptul că este infectat cu noul coronavirus.

ADVERTISEMENT

Acest lucru a fost confirmat și de acest al doilea test. Și președintele Letoniei avea pe agenda publică o întâlnire pe care a trebuit să o amâne.

Este vorba despre o întâlnire cu președintele Estoniei, Alar Karis.

După aceea, Egils Levits trebuia să se întâlnească cu președintele României, dar în urma acestor descoperiri, el i-a telefonat șefului statului și i-a explicat de ce vizita ar trebui amânată.

ADVERTISEMENT