News

Klaus Iohannis trăiește pe picior mare în SUA. Președintele este cazat la cel mai luxos hotel din New York

24.09.2019 | 16:24
Klaus Iohannis traieste pe picior mare in SUA Presedintele este cazat la cel mai luxos hotel din New York

Klaus Iohannis, se află în aceste zile în Statele Unite ale Americii, unde va conduce delegația țării noastre în cadrul celei de-a 74-a sesiune a Adunării Generale a Organizației Națiunilor Unite (ONU). Spre deosebire de premierul Viorica Dăncilă care a zburat cu un avion Turkish Airlines, făcând escală la Istanbul, președintele a ales un avion privat închiriat. Totodată, pentru ca șederea sa peste ocean să fie cât mai plăcută, șeful statului beneficiază de cazare la cele mai înalte standarde.

Iohannis este cazat la cel mai luxos hotel din New York

Mai concret, Iohannis este cazat la  Mandarin Oriental din Manhattan, situat lângă celebrul Central Park. Vorbim despre cel mai luxos hotel din New York, unde preţurile pentru o singură noapte pornesc de la aproximativ 1500 de dolari. Pentru un apartament cu vedere la Central Park se plăteşte în jur de 3500 de dolari pe noapte, potrivit stiripesurse.ro.

La polul opus, omologul său francez, Emmanuel Macron, a optat pentru The Pierre A Taj, situat pe cealaltă parte a Central Park. Acest hotel este ceva mai accesibil, prețul unui apartament ajungând în jurul sumei de 1.000 de dolari pe noapte.

Șeful statului a zburat la rândul său în Statele Unite ale Americii. Sursa foto: cotidianul.ro
Șeful statului a zburat la rândul său în Statele Unite ale Americii. Sursa foto: cotidianul.ro

Președintele va participa la recepția organizată de Donald Trump

Potrivit agendei oficiale, președintele României participă, marți, de la 16.00, ora României, la deschiderea segmentului la nivel înalt al celei de-a 74-a sesiuni a Adunării Generale a Organizației Națiunilor Unite. Totodată, șeful statului va lua parte în jurul orei 1:00, la recepția oferită de Uniunea Europeană în onoarea șefilor de delegații, iar mai târziu, va participa la recepţia tradiţională oferită de preşedintele SUA Donald Trump şi Prima Doamnă în onoarea șefilor de delegaţii.

Peste ocean se mai află în această perioadă atât premierul Viorica Dăncilă, dar și președintele USR, Dan Barna, candidat la alegerile prezidențiale din noiembrie. Acesta din urmă va avea întrevederi cu diverși politicieni americani, dar și cu cetățeni români stabiliți în Statele Unite.