News

Klaus Iohannis, un nou apel la imunizare: ”Vorbim despre o catastrofă! Mergeți și vă vaccinați, să nu ajungeți la spital”

Președintele Klaus Iohannis a transmis un nou mesaj în care îndeamnă la imunizare. Șeful statului amintește cetățenilor că situația este disperată și numai vaccinarea protejează de cazurile grave de Covid-19.
23.10.2021 | 10:45
Klaus Iohannis un nou apel la imunizare Vorbim despre o catastrofa Mergeti si va vaccinati sa nu ajungeti la spital
ADVERTISEMENT

România a intrat într-un val 4 extrem de agresiv al pandemiei de Covid-19. Zilnic, peste 15.000 de oameni se infectează și sute își pierd viața din cauza virusului ucigaș.

Sâmbătă dimineața, Klaus Iohannis a făcut un nou apel către populație și a îndemnat oamenii să meargă să se vaccineze pentru a nu ajunge pe un pat de spital.

ADVERTISEMENT

Președintele a reamintit că situația este una ”disperată”, iar în spitale medicii sunt epuizați și nu mai există locuri la terapie intensivă.

Klaus Iohannis, încă un apel pentru vaccinare: ”Situația este disperată, spitalele sunt arhipline, nu mai sunt locuri la ATI”

De la o zi la alta, criza sanitară din România este una tot mai gravă. Acest lucru este reamintit sâmbătă, de Klaus Iohannis, într-un scurt mesaj pe pagina sa de Facebook.

ADVERTISEMENT

Președintele admite că situația este scăpată de sub controlul autorităților. În spitale nu mai sunt locuri, medicii lucrează peste program, iar țara noastră primește deja ajutor extern pentru a gestiona pandemia.

”Spitalele sunt arhipline, medicii, personalul medical lucrează non-stop, locuri la terapie intensivă nu mai sunt disponibile.

ADVERTISEMENT

Vorbim despre o catastrofă, o situație disperată în care am primit deja sprijin de la opt state europene. Avem ajutor din toate părțile, dar nimeni nu poate să se vaccineze în locul nostru, asta trebuie să o facem noi!”, precizează șeful statul pe pagina sa de socializare.

Klaus Iohannis: ”Mergeți să vă vaccinați, să nu ajungeți la spital”

În finalul postării, Iohannis reamintește cetățenilor că unica soluție pentru a depăși această perioadă de criză sanitară este doar imunizarea anti-Covid-19.

ADVERTISEMENT

Președintele mai spune că, prin vaccinare, pandemia este ținută sub control în toate statele din vestul Europei.

”Nu există altă soluție decât vaccinarea și trebuie să fim serioși și să acceptăm acest lucru. Dragi români, mergeți și vă vaccinați, să nu ajungeți la spital, să nu dați boala mai departe, să terminăm odată cu această pandemie. În toate statele din vestul Europei, pandemia a fost domolită prin vaccinare”, mai scrie Iohannis.

România, record de vaccinări în ultima zi

În ultimele 24 de ore, aproape 130.000 de români au fost vaccinați, din care peste 86.000 au făcut prima doză, conform datelor Comitetului Naţional de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV).

Acesta este cel mai mare număr de persoane imunizate cu prima doză în 24 de ore de la debutul valului 4 al pandemiei.

ADVERTISEMENT