News

Klaus Iohannis, vizibil încurcat de întrebările pentru referendum! Motivul pentru care președintele abia s-a abținut din râs, în timpul unei declarații de presă. Video

15.05.2019 | 12:59
Klaus Iohannis vizibil incurcat de intrebarile pentru referendum Motivul pentru care presedintele abia sa abtinut din ras in timpul unei declaratii de presa Video

Președintele Klaus Iohannis a fost vizibil încurcat de întrebările pentru referendum! Șeful statului abia s-a abținut din râs, în ultima declarație de presă susținută la Palatul Cotroceni, după ce a părut că își pierde șirul ideilor. Iohannis a vrut să transmită un îndemn românilor să meargă la vot pe 26 mai, dar „a amestecat” cele două întrebări care se vor afla pe buletinul de vot la ora referendumului.

Klaus Iohannis, vizibil încurcat de întrebările pentru referendum!

„Prima temă –  justiţia. Aștept să spună românii că nu sunt de acord cu politicienii corupți, la prima întrebare, în sensul că „da” suntem de acord cu interzicea…(pauză)…suntem de acord cu interzicea corupției, am vrut să spun, dar, din păcate, așa departe nu putem să mergem, așa că putem să spunem „da”, suntem de acord cu interzicea amnistiei pentru fapte de corupție”, a declarat Klaus Iohannis, stârnind amuzamentul celor prezenți în sală.

„A doua chestiune, „da”, suntem de acord, deci a doua întrebare, suntem de acord să se interzică OUG în domeniul justiției și în domeniul politicii penale”, a spus Klaus Iohannis, care i-a invitat până la urmă pe  români să iasă la vot pe 26 mai. „Ambele, dragii mei, sunt despre viitorul României, despre viitorul european al României, iar într-o democraţie lucrurile în politică se schimbă prin vot. Aşadar, votaţi pe 26 mai!”, a mai spus șeful statului.

Care sunt întrebările pentru referendum

De remarcat că cele două întrebări pentru referendum sunt : 1 – Sunteți de acord cu interzicerea amnistiei și grațierii pentru infracțiuni de corupție?”, și2 – Sunteți de acord cu interzicerea adoptării de către Guvern a ordonanțelor de urgență în domeniul infracțiunilor, pedepselor și al organizării judiciare și cu extinderea dreptului de a ataca ordonanțele direct la Curtea Constituțională?”

Klaus Iohannis a fost cel care a solicitat referendum. Președintele statului s-a declarat în repetate rânduri nemulțumit de modificările pe care alianța PSD și ALDE vrea să le aducă legilor Justiției, un capitol important pentru Comisia Europeană.