News
notix pixel id

Klaus Iohannis, prima reacție după recordul zilnic de cazuri de Covid-19: ”Nu lăsați garda jos. Este în joc viața voastră și a celor dragi. Putem reveni la starea de urgență dacă situația se înrăutățește”. Video

08.07.2020 | 17:27
Klaus Iohannis, prima reacție după recordul zilnic de cazuri de Covid-19: ”Nu lăsați garda jos. Este în joc viața voastră și a celor dragi. Putem reveni la starea de urgență dacă situația se înrăutățește”. Video
Klaus Iohannis, vizită la Institutul Cantacuzino. Președintele va face declarații de presă. Sursa foto: Inquam/George Călin
ADVERTISEMENT

Klaus Iohannis va face, miercuri, o vizită la Institutul Cantacuzino, aflat în subordinea Ministerului Apărării Naţional, a anunțat Administraţia Prezidențială.

La finalul evenimentului, Șeful statului va face o declarație de presă în fața jurnaliștilor prezenți la eveniment.

În contextul creșterii cazurilor de Covid-19 din țara noastră, este de așteptat ca președintele să vorbească despre această situație din ce în ce mai complicată.

ADVERTISEMENT

Klaus Iohannis vizitează miercuri Institutul Cantacuzino

UPDATE, ora 17:38. Klaus Iohannis a făcut declarații după vizita la Institutul Cantacuzino, într-o zi cu un record al cazurilor de Covid-19.

Este o zi tristă. Nu lăsați garda jos. Este în joc viața voastră și a celor dragi. Vorbim de o boală care a rămas în societate. Virusul nu ține cont de granițe, de legi, de diferite lupte politice.

ADVERTISEMENT

Este foarte clar că situația în care ne aflăm e foarte îngrijorătoare, Deocamdată, credem că, împreună cu românii, avem puterea pentru a respecta normele.

Măsurile sunt foarte simple: masca, distanța și evident spălat pe mâini. Pe de altă parte, trebuie să fim atenți la ce ne spun unii și alții. În loc să fim toți de aceeași parte, politicienii să sprijine guvernul, vedem că sunt politicieni care vor să exploateze electoral această pandemie.

ADVERTISEMENT

Dacă situația se înrăutățește și nu reușim să găsim altă cale, atunci putem să revenim la măsuri mai restrictive cum e starea de urgență. Nici eu și nici românii nu ne dorim acest lucru.

Românii au reacționat foarte bine, dar din păcate sunt persoane care nu au înțeles nimic din toată situația, fapt pentru care mă văd nevoit să o repet: haideți să păstrăm distanța și să purtăm masca.

ADVERTISEMENT

Momentan, sistemul face față. Acele TIR-uri ca suport ATI vor fi puse la dispoziția spitalelor. Ne apropiem de limita sistemului și trebuie să avem grijă. Cei care trebuie să-și facă grijă sunt oamenii simpli care trebuie să se protejeze pe ei și pe cei apropiați.”

Klaus Iohannis, declaratii de ultima ora!

Klaus Iohannis, declaratii de ultima ora!

Nai-post ni Fanatik News noong Miyerkules, Hulyo 8, 2020

Vizita oficială a lui Klaus Iohannis la Institutul Cantacuzino va avea loc la ora 17,00. La finalul vizitei, preşedintele Klaus Iohannis va susţine o declaraţie de presă.

ADVERTISEMENT

Recent, Institutul Cantacuzino a intrat într-un parteneriat cu cercetătorii de la OncoGen pentru dezvoltarea unui vaccin împotriva noului coronavirus.

Statul român a anunțat că va aloca ă 3,5 milioane de lei pentru descoperirea vaccinului împotriva coronavirus, dar suma va crește, dacă cercetările inițiale dovedesc că produsul dezvoltat de OncoGen și Institutul Cantacuzino dă rezultate.

Implicat direct în acest proiect, profesor doctor Mircea Ioan Popa a spus că perioada de testare este de 18 luni, iar în acest moment este foarte greu de spus când va ajunge vaccinul pe piață.

Institutul Cantacuzino va relua și producția vaccinului antigripal

În plină stare de urgență, undeva în luna aprilie, premierul Ludovic Orban a vizitat Institutul “Cantacuzino” din Capitală. Şeful Executivului anunţa, după vizită, că Laboratorul de la Institutul Naţional “Cantacuzino” va relua în câteva luni producția de vaccin antigripal.

”Există mai multe proiecte la Cantacuzino, reluarea producției vaccinului antigripal, practic mai există doar un element lipsă. Odată cu achiziționarea acestui echipament se poate trece la pregătirea liniei de fabricație pentru a produce din nou vaccin antigripal.

Este în pregătire un nou produs, un imunomodulator, care reglează nivelul de anticorpi din organism”, spunea premierul.

Președintele Societăţii Române de Microbiologie, prof. dr. Alexandru Rafila considera și el că vaccinul care o să fie extrem de solicitat în acest an este vaccinul antigripal.

Specialistul din Sănătate spunea, în aprilie, că va fi o cerere foarte mare în sezonul rece, și România riscă să nu cumpere dozele suficiente.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 859. 32 pagini + cartea „Dictatura gastronomică”
A apărut noua revistă Taifasuri