News

Klaus Iohannis, vizită la Spitalul Bagdasar-Arseni. Mesajul președintelui către medici: ”Sunteți eroii noștri”. Update

Klaus Iohannis, în vizită la Spitalul ”Bagdasar-Arseni” din Capitală, cu ocazia Zilei Internaționale a Medicinei de Urgenţă.
27.05.2021 | 13:25
Klaus Iohannis vizita la Spitalul BagdasarArseni Mesajul presedintelui catre medici Sunteti eroii nostri Update
Klaus Iohannis, vizită la Spitalul Bagdasar-Arseni de Ziua Internațională a Medicinei de Urgență. Sursa foto: presidency.ro
ADVERTISEMENT
27-05-2021
10:26

Mesajul lui Klaus Iohannis către medici, de Ziua Internațională a Medicinei de Urgență: ”Sunteți eroii noștri”

Klaus Iohannis a făcut o scurtă declarație după vizita de joi efectuată la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului ”Bagdasar-Arseni” din București. Acesta a lăudat medicii din România, în special pe cei din medicina de urgență.

De asemenea, șeful statului și-a exprimat speranța că, în viitor, România va beneficia de o dezvoltare a infrastructurii medicale.

Vreau să-i felicit, în primul și primul rând, pe toți cei care lucrează în medicina de urgență. Doamnelor și domnilor, vă admir pentru dăruirea, abnegația, cu care vă faceți profesia. Salvați vieți în fiecare zi, dați speranță oamenilor bolnavi și pentru asta meritați nu doar felicitări ci și mulțumiri.

Azi am venit la unitate UPU care se va deschide în zilele viitoare. O unitate modernă, nouă, venită din colaborarea dintre primăria sectorului 4 cu Guvernul. Iată că se pot realiza lucruri mărețe dacă există asemenea colaborări.

Este o dotare ultra-modernă. Este un exemplu despre cum ne dorim să arate spitalele din România. Sper că în viitorul să avem nu doar secții, ci și spitale întregi moderne.

A fost un an infernal pentru personalul din UPU, acest an pandemic, unul în care lucrurile s-au complicat peste măsură. Știu că ați lucrat până la epuizare. Ați salvat multe vieți și ați contribuit la buna gestionare a crizei sanitare.

Alături de tot personalul medical ați fost în prima linie. Sunteți eroii noștri. Nu se pot exprima destule mulțumiri pentru efortul depus”, a spus Iohannis.

Joi, cu ocazia Zilei Internaționale a Medicinei de Urgență, Klaus Iohannis va merge în vizită la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului ”Bagdasar-Arseni” din București.

Șeful statului s-a întors recent în țară după ce a participat la reuniunea extraordinară a Consiliului European, în perioada 24 – 25 mai, la Bruxelles.

ADVERTISEMENT

Ziua Internațională a Medicinei de Urgență: Klaus Iohannis, vizită la Spitalul Bagdasar-Arseni

”Vizită la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului „Bagdasar-Arseni”, cu ocazia Zilei Internaţionale a Medicinei de Urgenţă”, informează Administraţia Prezidenţială. Evenimentul este programat a avea loc la ora 12:30.

Spitalul Clinic de Urgenţă ”Bagdasar-Arseni” este cea mai mare Clinică de Neurochirurgie din România (263 paturi) ce abordează întreagă patologie traumatică, tumorală, vasculară, malformativă, craniană, degenerativă și spinală.

ADVERTISEMENT

Constituit în 1975 ca centru de referință național de neurochirurgie de către Prof. Dr. Constantin Arseni, spitalul din Capitală devenit în 1993 spital de urgență, iar in 2001 și-a schimbat denumirea în Spitalul Clinic de Urgență “Bagdasar-Arseni”.

În prezent, ”Bagdasar-Arseni” este unul dintre cele mai importante spitale de urgență din București, deservind o populație de aproximativ 4 milioane de locuitori din București și județele limitrofe, cu un număr de 558 paturi spitalizare continuă și 5 paturi spitalizare de zi.

ADVERTISEMENT

Klaus Iohannis, discuții la Bruxelles despre pandemia de Covid-19

În deplasarea recentă de la Bruxelles, președintele României a discutat cu ceilalți lideri europeni despre subiecte precum coordonarea la nivelul Uniunii Europene în contextul pandemiei de Covid-19, combaterea schimbărilor climatice sau relațiile Uniunii cu Rusia și cu Regatul Unit al Marii Britanii.

”În intervenția sa, Președintele Klaus Iohannis a reafirmat susținerea României pentru menținerea abordării coordonate, la nivel UE, atât cu privire la dimensiunea gestionării curente a crizei sanitare, cât și în ceea ce privește demersurile de relaxare graduală a măsurilor restrictive introduse de statele membre.

ADVERTISEMENT

Președintele României a evidențiat, totodată, importanța deosebită a continuării unui ritm accelerat al campaniilor de vaccinare, alături de creșterea eforturilor privind producerea şi asigurarea unor rezerve suficiente de vaccinuri la nivel european.

Președintele Klaus Iohannis a salutat finalizarea negocierilor interinstituționale privind Certificatul digital COVID și a subliniat susținerea țării noastre pentru implementarea rapidă şi unitară a acestor certificate la nivel european.

Președintele României a insistat asupra faptului că utilizarea acestui certificat nu trebuie să afecteze exercitarea dreptului fundamental al cetățenilor la libera circulație”, se arată în comunicatul transmis marți de Administrația Prezidențială.

ADVERTISEMENT