News

Klaus Iohannis, vizită oficială la Casa Albă. Când se întâlnește cu Donald Trump

06.08.2019 | 21:23
Klaus Iohannis vizita oficiala la Casa Alba Cand se intalneste cu Donald Trump

Preşedintele SUA Donald Trump îl așteaptă pe președintele țării noastre la Casa Albă timp de două zile. Anunțul a fost făcut marți într-un comunicat dat de preşedinţia americană. Klaus Iohannis este invitat pentru a doua oară la Casa Albă.

Când se întâlnește Klaus Iohannis cu Donald Trump la Casa Albă

Președintele României Klaus Iohannis a fost invitat de președintele SUA Donald Trump la Casa Albă în perioada 19 – 20 august. Anunțul a fost dat publicității printr-un comunicat dat de preşedinţia americană. Este cea de-a doua vizită pe care președintele țării noastre o face la Washington. Klaus Iohannis a fost primit în anul 2007 la Casa Albă fiind primul lider est-european primit de preşedintele Donald Trump.

Cei doi lideri vor discuta la sfârșitul lunii august despre cea mai bună abordare a provocărilor de securitate comune cu care se confruntă SUA şi România. De asemenea, se va discuta și despre avansarea parteneriatelor energetice şi comerciale bilaterale şi echitabile.

Klaus Iohannis a fost invitat la Casa Albă de Donald Trump
Klaus Iohannis va pleca la Casa Albă în perioada 19 – 20 august. Ce va discuta cu președintele SUA Donald Trump. Sursa foto: stirileprotv.ro

Klaus Iohannis, invitat de Donald Trump la Washington

Donald Trump va sărbători apartenența României la NATO. Țara noastră se află în Organizația Tratatului Atlanticului de Nord de 15 ani. Totodată, președintele SUA a inițiat această vizită la 30 de ani de la căderea comunismului. Preşedintele Trump aşteaptă cu nerăbdare să sărbătorească aceste două aniversări alături de preşedintele Iohannis, menţionează preşedinţia americană în încheierea comunicatului.

Administrația prezidențială de la București a confirmat la rândul ei vizita pe care o va face Klaus Iohannis la Casa Albă pe 19 și 20 august. „Cu prilejul întrevederii, Președintele Klaus Iohannis și Președintele Donald J. Trump vor discuta despre întărirea și dezvoltarea în continuare a Parteneriatului Strategic puternic și dinamic dintre România și Statele Unite ale Americii, în toate dimensiunile sale, inclusiv în plan securitar și economic. Președintele României va evidenția, și cu această ocazie, faptul că țara noastră va continua să fie un partener strategic solid și un aliat responsabil și de încredere al Statelor Unite ale Americii, una dintre prioritățile politicii externe a României fiind consolidarea relației transatlantice și a securității spațiului euroatlantic”, precizează comunicatul Administrației Prezidențiale de la București, conform digi24.ro.