News

Klaus Iohannis vrea o reformă la nivelul CCR: ”A decis revocarea doamnei Kovesi la propunerea unui ministru al Justiţiei de foarte tristă amintire”. Video

05.05.2020 | 16:46
Klaus Iohannis vrea o reforma la nivelul CCR A decis revocarea doamnei Kovesi la propunerea unui ministru al Justitiei de foarte trista amintire Video
Consultări la Cotroceni pentru alegerea premierului. PSD îl vrea pe Rafila. Reacția lui Ludovic Orban
ADVERTISEMENT

Președintele Klaus Iohannis vrea o reformă la nivelul Curții Constituționale a României (CCR), după ce Laura Cosruka Koveși a câștigat la CEDO procesul împotriva României.

Klaus Iohannis vrea o reformă la nivelul CCR

Într-o declarație de presă susținută marți, Klaus Iohannis a apreciat că este necesară o reformă la nivelul CCR are obligaţia de a revizui de îndată decizia în cazul Laurei Codruța Kovesi.

ADVERTISEMENT

”CEDO a decis că doamnnei Kovesi i-au fost încălcate drepturi fundamentale în urma deciziei CCR de revocare a sa de la DNA: Drepturile fundamentale ale omului depăşesc frontiera unui stat (…)”, și-a început președintele discursul.

Klaus Iohannis a menționat că CCR a sfidat toate argumentele pe care el le-a invocat și a decis revocarea din funcţie la propunerea unui ministru al Justiţiei de foarte tristă amintire, iar decizia CEDO nu poate rămâne fără consecinţe.

ADVERTISEMENT

”Nu mă îndoiesc că românii vor sancţiona prin vot PSD”

”Credibilitatea CCR, afectată oricum de unele decizii controversate, este şi mai afectată. CCR face parte din ansamblul autorităţilor române şi este obligată de a respecta Constituţia”, a declarat preşedintele.

Iohannis consideră că hotărârea CEDO arată cât de necesară este nevoie de o reformă la nivelul CCR. El a precizat că parlamentul actual, dominat de partidul care a patronat revocarea doamnei Kovesi, a dovedit că nu este capabil să ia decizii pentru protejarea cetăţenilor.

ADVERTISEMENT

”PSD a orchestrat comisii peste comisii de anchetă menite să discrediteze pe toţi cei care au vrut să-i împiedice… Nu mă îndoiesc că românii vor sancţiona prin vot PSD pentru aceste acţiuni extrem de grave”, a încheiat preşedintele.

Fostul procuror șef al Direcției Naționale Anticorupție, Laura Codruța Kovesi, a câștigat la CEDO procesul împotriva României. Curtea a considerat că a fost o încălcare a Articolului 10 din Convenţia Europeană a Drepturilor Omului.

ADVERTISEMENT

Ministerul Justiției a anunțat că va cere eliberarea din poziția de membru al Comisiei de la Veneția a lui Tudorel Toader, ca urmare a implicațiilor deciziei CEDO în cauza Kovesi împotriva României.

ADVERTISEMENT