News

Klaus Iohannis vrea referendum pentru revizuirea Constituţiei! Eugen Teodorovici spune că nu sunt bani

10.07.2019 | 20:26
Klaus Iohannis vrea referendum pentru revizuirea Constitutiei Eugen Teodorovici spune ca nu sunt bani

Președintele Klaus Iohannis vrea ca modificarea Constituției să aibă loc odată cu alegerile prezidențiale. Ministrul Finanțelor Eugen Teodorovici spune că nu sunt bani prevăzuți în buget pentru acest referendum.

Eugen Teodorovici spune că nu sunt bani pentru revizuirea Constituției

Președintele României Klaus Iohannis ar vrea să facă un referendum pentru modificarea Constituției și vrea ca acesta să aibă loc odată cu alegerile prezidențiale din toamnă. Ministrul Finanțelor Eugen Teodorovici spune că nu sunt prevăzuți bani în bugetul de anul acesta pentru aceste modificări.

„Dacă domnul preşedinte va identifica şi banii necesari, foarte bine. (…) Nu se spune când. Oamenii au votat, foarte bine, facem acest lucru, dar când anume nu se spune. Şi, dacă se doreşte în acest an, trebuie să spună cine decide lucrul ăsta şi de unde se iau banii pentru referendum. Pentru că banii nu sunt prevăzuţi pentru al doilea referendum în bugetul de anul acesta. Poate să fie anul viitor, de ce nu?”, a declarat Eugen Teodorovici.

Ministrul Finanțelor consideră că referendumul pentru modificarea Constituției trebuie să se facă în altă perioadă, nu în timpul alegerilor. „Trebuie să fim corecţi faţă de noi şi să acţionăm în consecinţă”, a adăugat Teodorovici.

Ministrul Finanțelor ar vrea ca acest referendum să se facă în altă perioadă
Klaus Iohannis vrea referendum pentru revizuirea Constituţiei! Eugen Teodorovici spune că nu sunt bani
Sursa foto. hepta.ro

Președintele i-a cerut lui Teodorovici să găsească bani pentru referendum

Klaus Iohannis îl contrazice pe Eugen Teodorovici și spune că nu există nicio recomandare de la Comisia de la Veneția care să interzică organizarea referendumului pentru modificarea Constituției în aceeași perioadă cu alegerile. „Sigur, s-au grăbit unii politicieni, care au şi boicotat acest referendum, să ne spună că există cică o recomandare dată de Comisia de la Veneţia să nu se organizeze alte forme de scrutin împreună cu alegerile. Ţin să informez opinia publică că această recomandare nu există. Deci, nu există o recomandare dată de Comisia de la Veneţia pentru a evita suprapuneri. Deci, putem fără niciun fel de problemă să organizăm referendumul împreună cu prezidenţialele.”, a afirmat preşedintele, la Palatul Cotroceni.

„Şi, ca o notă de subsol, este foarte curios că exact unii politicieni care sunt foarte nemulţumiţi că vin GRECO şi Comisia de la Veneţia să le dea lecţii folosesc argumentul că de la Comisia de la Veneţia ni s-a spus să nu organizam împreună alegeri cu referendum. Iată un exemplu trist de abordare duplicitară din partea unor politicieni români”, a completat Klaus Iohannis.