News

Klaus şi Carmen Iohannis se vor întâlni cu Papa Francisc. Ce cadouri a pregătit cuplul prezidenţial pentru Suveranul Pontif

22.05.2019 | 20:49
Ce cadou i-a pregătit Klaus Iohannis Papei Francisc

Preşedintele Klaus Iohannis îl va primi, vineri, 31 mai, în vizită oficială de stat pe Suveranul Pontif Papa Francisc, pentru care a pregătit și câteva cadouri care includ elemente din toate regiunile istorice ale României, după cum a declarat chiar șeful statului. Klaus Iohannis a mai spus că îşi doreşte ca această vizită să fie una care ne uneşte şi ne aduce împreună.

Ce cadou i-a pregătit Klaus Iohannis Papei Francisc

Şeful statului și soţia sa, Carmen, îl vor aştepta pe Papa Francisc pe Aeroportul Otopeni. Suveranul Pontif va merge, apoi, pe un traseu anunţat anterior, pe bulevardele din Capitală, cu celebrul Papamobil, unde va fi întâmpinat de românii care vor dori să-l vadă pe Papa de la Roma.

Papa Francisc va folosi în timpul vizitei sale în România, din perioada 31 mai – 2 iunie, pe traseul București-Șumuleu Ciuc-Iași-Blaj-Sibiu, două mașini tip papamobil produse la uzinele Dacia – Renault de la Mioveni. Preşedintele Klaus Iohanis îl va primi, mai apoi, pe Papa Francisc, la Palatul Cotroceni, cu ceremonialul obişnuit pentru vizitele şefilor de stat.

Ce cadou i-a pregătit Klaus Iohannis Papei Francisc
Ce cadou i-a pregătit Klaus Iohannis si sotia sa, Carmen, Papei Francisc

Papa Francisc va folosi două papamobile produse la uzinele Dacia-Renault

Papa va ajunge pe platoul Marinescu, de la Palatul Cotroceni, se va intona imnul de stat, se va trece în revistă garda de onoare şi mai apoi va avea loc întâlnirea oficială. Şeful statului spune că a invitat toate instituţiile statului, la alocuţiunea care va avea loc în Sala Unirii, din Palatul Cotroceni, de la premier, la şefii Parlamentului, şefi de instituţii şi reprezentanţii cultelor.

Vineri după-amiază, în jurul orei 17.00, va avea loc o ceremonie, la Catedrala Mântuirii Neamului, unde va veni şi preşedintele Klaus Iohannis, iar slujba va fi ţinută de Patriarhul Daniel. Papa Francisc va merge şi la Catedrala Sfântul Iosif din Capitală, a greco-catolicilor. Președintele Klaus Iohannis se va întâlni, din nou, cu Papa Francisc, duminică, pe Câmpia Libertăţii de la Blaj, unde va avea loc o ceremonie de beatificare a unor episcopi.

Suveranul Pontif va pleca din România de pe aeroportul din Sibiu, unde va mai avea loc o ceremonie, unde va participa şi şeful statului, care îl va însoţi pe reprezentantul Bisericii Catolice, la finalul vizitei în ţara noastră. Despre cadoul pregătit Suveranului Pontif, Klaus Iohannis nu a vrut să dea prea multe detalii. A spus că acesta va include elemente din toate regiunile istorice ale ţării și va avea și produse gastronomice românești.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri