Sport

Transparența lui Jurgen Klopp ar fi putut costa! Liverpool a scăpat de anchetă pentru amânarea meciului de Cupa Ligii cu Arsenal

Jurgen Klopp a dezvăluit că doar un jucător era cu adevărat infectat înaintea meciului tur din semifinalele Cupei Ligii cu Arsenal. Restul au fost cazuri fals pozitive. Ar putea urma o anchetă și sancțiuni severe.
11.01.2022 | 14:49
Transparenta lui Jurgen Klopp ar fi putut costa Liverpool a scapat de ancheta pentru amanarea meciului de Cupa Ligii cu Arsenal
După ce Jurgen Klopp a anunțat că focarul de Covid-19 în cazul echipei sale a fost o alarmă falsă, EFL ar putea deschide o anchetă în acest caz. Foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT
11-01-2022
12:50

Liverpool a scăpat de acțiuni

Liga Engleză de Fotbal nu va deschide nicio anchetă în cazul clubului Liverpool, după ce Jurgen Klopp a declarat sincer că multe din cazurile Covid-19 care au dus la amânarea partidei cu Arsenal din semifinalele Cupei Ligii au fost doar ”fals pozitive”.

Conform Daily Mail, EFL consideră că dovezile prezentate de ”cormorani” au fost suficiente și că a fost urmat procesul corect și din caest motiv nu are de gând să deschidă o investigație.

Dacă Liverpool era găsită vinovată risca să piardă la masa verde jocul amânat, ori chiar să fie eliminată. Trupa lui Jurgen Klopp joacă joi, 13 ianuarie, acasă, meciul cu Arsenal, care era considerat partidă retur, în timp ce rejucarea întâlnirii de săptămâna trecută este programată pentru 20 ianuarie.

Duminică, înaintea întâlnirii ”cormoranilor” din FA Cup cu Shrewsbury, jurnaliștii l-au chestionat pe Jurgen Klopp pe subiectul stării de sănătate a jucătorilor săi. Asta după ce partida cu Arsenal, din prima manșă a semifinalelor Cupei Ligii, programată joia trecută, fusese amânată.

Germanul a dezvăluit că a fost mai degrabă o alarmă falsă. Iar transparența sa a declanșat o adevărată furtună.

ADVERTISEMENT

Liga este somată să facă o anchetă după declarațiile lui Jurgen Klopp

O declarație a EFL la momentul amânării jocului Liverpool – Arsenal preciza: ”După ce a analizat pe deplin circumstanțele implicate, Liga a acceptat cererea lui Liverpool.

Aceasta după ce a stabilit, constrânsă, că amânarea era singura opțiune pentru ca clubul să reducă riscul de infecție în rândul echipei și al personalului său. Dar și să asigure că sănătatea publică a fost protejată prin eliminarea deplasării lui Liverpool la Londra.”

ADVERTISEMENT

Duminică însă, la conferința de presă, Klopp a precizat, cinstit, că situația echipei este mai bună decât părea. Și că, până la urmă un singur jucător s-a dovedit că este cu adevărat pozitiv.

Este vorba despre Trent Alexander-Arnold. Care a fost plasat în carantină. Iar celelalte cazuri de Covid raportate inițial de club s-au dovedit, la a treia testare, a fi ”fals pozitive”.

ADVERTISEMENT

Declarația sa a făcut valuri. Imediat, reprezentanții mai multor cluburi, a căror identitate nu a fost dezvăluită, au cerut ca Liga să clarifice momentul în care Liverpool și-a dat seama că jucătorii nu au virusul.

Iar șefii EFL sunt presați acum să deschidă o anchetă. Cu atât mai mult cu cât altor grupări li s-au respins cererile de amânare a jocurilor în ciuda focarelor de Covid.

ADVERTISEMENT

Liverpool riscă sancțiuni aspre

The Athletic scrie că dacă Liverpool va fi găsit vinovat că și-a amânat întâlnirea cu Arsenal fără ”motive juste” este pasibilă de o pedeapsă severă.

Ancheta jurnaliștilor dezvăluie că au existat trei sesiuni de investigații. Prima, cu teste antigen, care a relevat cazuri pozitive. O a doua, cu teste PCR, efectuată de un laborator independent, care a depistat de asemenea jucători infectați. Și o a treia, după data de desfășurare a meciului, care a indicat că jucătorii nu erau pozitivi.

Însă cazurile ”fals pozitive” la testele antigen sunt considerate ”neobișnuite” după ce analiza autorităților medicale britanice a relevat că acestea au o acuratețe de 99.97%.

Potrivit presei engleze, dacă Liverpool este găsită vinovată riscă să piardă la masa verde jocul amânat, ori chiar să fie eliminată. Cazul ar trebui lămurit rapid. Liverpool joacă joi, acasă, meciul cu Arsenal, care era considerat partidă retur, în timp ce rejucarea întâlnirii de săptămâna trecută este programată pentru 20 ianuarie.

ADVERTISEMENT
Tags: