Sport

Doi ani de la moartea lui Kobe Bryant. Ce avere a lăsat în urmă și cum a fost împărțită moștenirea în familie?

Pe 26 ianuarie se împlinesc doi ani de la moartea lui Kobe Bryant, legenda NBA, într-un accident de elicopter. A lăsat în urmă o moștenire de peste jumătate de miliard de dolari, care a dus inclusiv la procese.
25.01.2022 | 20:41
Doi ani de la moartea lui Kobe Bryant Ce avere a lasat in urma si cum a fost impartita mostenirea in familie
Miercuri se vor împlini doi ani de la tragicul accident în care și-a pierdut viața legenda NBA Kobe Bryant. Foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

26 ianuarie 2020 este ziua în care Kobe Bryant, marea legendă a NBA, a murit într-un accident de elicopter în Calabasas, California. Incident în care și-a pierdut viația și fiica sa de 13 ani, Gianna Bryant. Dar și alte șapte persoane: John Altobelli, Keri Altobelli, Alyssa Altobelli, Christina Mauser, Payton Chester, Sarah Chester și Ara Zobayan.

Se împlinesc, așadar, doi ani. Care au trecut ca vântul. Și, în timp ce noi eram prinși cu lockdown-ul și urmările pandemiei Covid 19, în familia sa s-au dus lupte. Inclusiv în instanță. Pentru moștenire.

ADVERTISEMENT

Kobe Bryant avea o avere de peste 600 de milioane de dolari

Kobe Bryant s-a retras din baschet în 2016. După o carieră care s-a întins pe durata a două decenii, petrecută exclusiv la Los Angeles Lakers. Cu care a câștigat cinci titluri.

Mai mult, la momentul retragerii era al treilea marcator din istoria competiției. Între timp a căzut pe poziția a patra, fiind devansat de LeBron James.

ADVERTISEMENT

Firesc, performanțele sale nu puteau rămâne fără efect din punct de vedere financiar. Atunci când s-a retras, potrivit Celebrity Net Worth, avea o avere de circa 600 milioane de dolari.

Bună parte din sumă a fost strânsă din salarii și contracte comerciale. În timpul carierei sale în NBA, Kobe a câștigat doar puțin peste 328 de milioane de dolari în salariu.

ADVERTISEMENT

În plus, o sumă de aproximativ 350 de milioane de dolari a venit din contractele comerciale. Semnate cu Nike, Sprite, McDonald’s, Turkish Airlines, Lenovo, Hublot și Panini, pentru a numi doar câteva.

Kobe Bryant, un investitor cu fler

Kobe Bryant este cunoscut și pentru investițiile reușite în diverse companii. Inclusiv în media. Cum este și Granity Studios, studioul său multimedia.

ADVERTISEMENT

Care s-a specializat în producerea de filme dedicate sportului și vedetelor acestora. Așa cum a fost și scurtmetrajul ”Dear Basketball”, care a câștigat un Oscar în 2018.

O altă ramură este cea a printului. Și mai exact a cărților. Spre exemplu, autobiografia sa, ”The Mamba Mentality: How I Play ”, publicată după moartea sa, s-a vândut în peste 300.000 de exemplare. Contribuind cu alte 20 de milioane la avere.

Averea, subiect de ”război” în familie

La moartea lui Kobe, moștenirea sa a intrat în posesia soției, Vanessa Bryant. Ca și a fiicele lor rămase în viață, Natalia Diamante, Bianka Bella și Capri Kobe.

Dar acest lucru nu s-a întâmplat fără probleme. De altfel, Vanessa Bryant a fost în situația de a ajunge la judecată împotriva propriei mame. După ce aceasta a dat-o în judecată pentru că nu a respectat „dorințele” ginerelui ei și a dat-o afară din casă după ce sportivul a murit.

Sofia Laine, mama Vanessei, a declarat că vedeta NBA i-a promis că „nu o va abandona niciodată”. Și a cerut compensații financiare pentru că a lucrat ani de zile ca „asistent personal” al lui Kobe și Vanessa. Dar și ca bonă pentru nepoatele lor.

”Am susținut-o aproape 20 de ani. Și nu a fost niciodată asistenta personală a mea sau a lui Kobe. Și nici nu a fost babysitter. Întotdeauna am fost o mamă bună, iar eu și soțul meu ne-am îngrijit de fiicele noastre.

Mai mult, am aranjat ca mama mea să locuiască în proprietățile noastre din apropiere, fără niciun cost pentru ea. Deoarece pretindea că nu are bani să-și cumpere propria casă după divorțul ei ”, a declarat Vanessa.

ADVERTISEMENT