Sport

Kobe Bryant și fiica sa, statuie din bronz la locul accidentului aviatic. Monumentul are peste 70 de kilograme

Kobe Bryant și fiica sa au pierit în urmă cu doi ani într-un accident de elicopter, iar la locul tragediei a fost amplasată o statuie care îi reprezintă pe cei doi.
27.01.2022 | 10:55
Kobe Bryant si fiica sa statuie din bronz la locul accidentului aviatic Monumentul are peste 70 de kilograme
ADVERTISEMENT

Elicopterul închiriat de fostul baschetbalist s-a prăbușit din cauza ceții dense pe o colină din apropiere de Los Angeles. Nu a existat niciun supraviețuitor, aparatul având o viteză de zbor de 296 km la oră, iar impactul cu solul a fost extrem de puternic.

Decizia construirii un memorial în onoarea legendarului jucător de la Los Angeles Lakers i-a aparținut fostului președinte al SUA, Donald Trump, acesta luând hotărârea în ultimele zile ale mandatului său.

ADVERTISEMENT

O statuie cu Kobe Bryant și fiica sa, amplasată la locul accidentului

La doi ani după tragedia cumplită în care Kobe Bryant, fiica sa Gianna și alte șapte persoane și-au pierdut viața, fostul mare baschetbalist are o statuie de bronz chiar la locul accidentului, la Calabasas, California.

Conform Gazzetta dello Sport, statuia a fost realizată de sculptorul Dan Medina și îl înfățișează pe Kobe în tricoul echipei Los Angeles Lakers, cu un braț în jurul fiicei sale, care poartă un echipament de joc în timp ce ține o minge de baschet la șold. Cei doi se privesc cu zâmbete largi.

ADVERTISEMENT

Sculptorul a dezvăluit că statuia este din bronz, cântărește 72,5 kilograme și are inscripționate numele celor nouă persoane care și-au pierdut viața în tragicul accident. Este vorba de Kobe Bryant, fiica sa Gianna, John Altobelli, soția sa Keri și fiica lor Alyssa, Cristina Mauser, Sarah Chester și fiica ei Payton și pilotul Ara Zobayan.

Moștenirea lui Kobe Bryant, subiect de scandal între soție și soacră

La moartea lui Kobe, moștenirea sa a intrat în posesia soției, Vanessa Bryant. Ca și a fiicele lor rămase în viață, Natalia Diamante, Bianka Bella și Capri Kobe. Dar acest lucru nu s-a întâmplat fără probleme.

ADVERTISEMENT

De altfel, Vanessa a fost în situația de a ajunge la judecată împotriva propriei mame, după ce aceasta a dat-o în judecată pentru că nu a respectat ”dorințele” ginerelui ei și a dat-o afară din casă după ce sportivul a murit.

Sofia Laine, mama Vanessei, a declarat că vedeta NBA i-a promis că ”nu o va abandona niciodată”. Și a cerut compensații financiare pentru că a lucrat ani de zile ca ”asistent personal” al lui Kobe și Vanessa. Dar și ca bonă pentru nepoatele lor.

ADVERTISEMENT

Pilotul, vinovat pentru tragedie

Comitetul Național pentru Siguranța Transporturilor, care a investigat cazul accidentului de elicopter în care și-a pierdut viața baschetbalistul Kobe Bryant, a găsit vinovatul, anume pilotul aparatului de zbor, care a încălcat mai multe reguli federale.

Mai mulți martori ai tragediei au povestit pentru jurnaliștii de peste ocean că aparatul zbura foarte jos și că motorul scotea un sunet ciudat, înainte să se prăbușească de la o înălțime de aproximativ 100 de metri.

”Elicopterul a dispărut într-un nor de ceață, apoi a avut loc o explozie. S-a făcut o minge mare de foc. Nu aveai cum să supraviețuiești”, este una dintre mărturiile martorilor, citați de presa americană.

ADVERTISEMENT