Fotbal international

Kokorin și Mamaev, acuzați de huliganism şi agresiune. Fotbaliștii riscă ani grei de închisoare

19.10.2018 | 15:34
Kokorin si Mamaev acuzati de huliganism si agresiune Fotbalistii risca ani grei de inchisoare

Fotbaliștii ruși Aleksandr Kokorin și Pavel Mamaev au fost puși sub acuzare pentru fapte de huliganism și agresiune, după ce au bătut un politician într-un local din Moscova. Kokorin și Mamaev riscă să primească pedepse cu închisoarea în cazul în care vor fi găsiți vinovați. Între timp, avocații celor doi fotbaliști au făcut apel la decizia judecătorilor de a-i menține pe sportivi în spatele gratiilor. Aceștia au cerut să fie plasați în arest la dommiciliu, motivând că trebuie să stea aproape de copii.

Printre inculpații din acest caz se numără și Kiril, fratele fotbalistului Aleksandr Kokorin. Avocatului jucătorului de la Zenit Sankt Petersburg a precizat că va face apel împotriva acuzațiilor care i se aduc, susțin jurnaliștii din Rusia. Totodată, avocații lui Mamaev susțin că acesta nu a fost implicat în atacul asupra oficialului din Ministerul Industriei și Comerțului din Rusia și cer ca jucătorul lui FC Krasnodar să fie acuzat doar de agresarea şoferului unei prezentatoare de televiziune.

Fotbaliștii Kokorin și Mamaev sunt acuzați de huliganism și agresiune și riscă ani grei de închisoare

Kokorin și Mamaev ar putea fi judecați în timp ce se află în spatele gratiilor, ei fiind plasați în arest în centrul de detenție Butirka din Moscova, loc în care în trecut au fost închiși dizidenții sovietici. Avocații celor doi fotbaliști încearcă să îi convingă pe judecători că Mamaev și Kokorin trebuie să fie judecați în stare de arest la domiciliu, pentru ca aceștia să poată sta alături de copiii lor.

Serghei Semak, antrenorul celor de la Zenit Sankt Petersburg, nu poate explica ce a fost în mintea celor doi jucători în momentul în care au comis actele de violență, dar are încredere că autoritățile își vor face treaba în acest caz. “Oricine are dreptul să greşească. Este o isterie care se bazează pe probleme morale şi există legea. Fără îndoială, băieţii merită o pedeapsă, dar aceasta trebuie să fie corectă”, a declarat tehnicianul rus.