Fotbal international

Kolinda Grabar-Kitarovic, dezvăluiri despre dialogul cu Vladimir Putin în ploaia torenţială de la finala CM

31.07.2018 | 17:53
Kolinda GrabarKitarovic dezvaluiri despre dialogul cu Vladimir Putin in ploaia torentiala de la finala CM

Preşedinta Croaţiei, Kolinda Grabar-Kitarovic a acordat un interviu celui mai important cotidian de sport, Sport Express, în care a vorbit inclusiv despre acea festivitate de premiere de la finala turneului final al Campionatului Mondial. Franţa a învins Croaţia cu 4-2 şi a devenit pentru a doua oară campioană mondială, la 20 de ani distanţă de primul succes.

Kolinda Grabar-Kitarovic, dezvăluiri despre dialogul cu vladimir putin . Şeful statului croat a fost plin de efuziune faţă de toată lumea. În imagine îl îmbrăţişează pe Luka Modric
Kolinda Grabar-Kitarovic, dezvăluiri despre dialogul cu vladimir putin . Şeful statului croat a fost plin de efuziune faţă de toată lumea

După ce partida s-a încheiat, pe podiumul unde a fost oficiată premierea şi-au făcut apariţia şi trei şefi de state, alături de oficialităţile FIFA. Preşedintele Franţei, Emanuel Macron, cel al Croaţiei, Kolinda Grabar-Kitarovic şi cel al ţării gazdă, Vladimir Putin. Din senin s-a pornit o ploaie torenţială, iar singurul care a beneficiat de o umbrelă uriaşă a fost şeful statului rus.Macron şi omologul său din Croaţia au fost muraţi până la piele de torentele căzute din cer, dar nu s-au mişcat din locul lor, ba, mai mult, au mers apoi împreună şi la vestiarul Franţei, pentru a-i felicita personal pe noii campioni ai lumii.

Kolinda Grabar-Kitarovic, dezvăluiri despre dialogul cu Vladimir Putin. Imagine controversată pe reţele de socializare

Atitudinea Kolindei Grabar-Kitarovic a fost privită în fel şi chip pe reţelele de socializare. Cei mai mulţi au fost încântaţi şi au felicitat-o, dar au fost şi oameni care au apreciat acţiunile ei ca având un vădit caracter electoral şi că prin ceea ce a făcut şi-a câştigat capitalul politic necesar pentru a câştiga un nou mandat. Altminteri, sexi-preşedinta Croaţiei este un personaj destul de controversat, după ce a au apărut imagini cu ea participând la acţiuni ale laturii fasciste, ustaşii, cei care au un steag al Croaţiei modificat faţă de cel actual şi lângă care Kolinda s-a pozat în Australia. Ustaşii au fost croaţii cu orientare fascistă din timpul celui de-al doilea război mondial, care au comis numeroae crime.

În interviul acordat cotidianului rus preşedinta Croaţiei explică experienţa trăită în tribunele Campionatului Mondial şi vorbeşte despre faptul că acest turneu final ar putea reprezenta um moment istoric pentru reluarea legăturilor dintre Rusia şi Croaţia.

Nu a putut vedea semifinala, pentru că a avut şedinţă NATO!

“După finala cu Franţa, am avut sentimente amestecate. Acest Mondial a fost o furtună sentimentală pentru mine. Am fost geloasă pe soţul meu, fiindcă el a văzut Croaţia de la al doilea meci, cel cu Argentina, chiar din tribune. Eu, în schimb, am ajuns pe stadion, de când a început faza eliminatorie. De atunci, am văzut toate meciurile Croaţiei din tribune, mai puţin cel din semifinale.

Iar atunci, a trebuit să fiu la o şedinţă NATO. Ce-i drept, Mondialul era urmărit şi la şedinţa respectivă. Acolo, am stabilit cu preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, să fim în tribune, pe Luzniki, la finală. *Când am ajuns la Moscova, îmi doream să câştige Croaţia Mondialul, deşi ştiam că şi calificarea în finală e o mare performanţă. Mai ales că acest Mondial a fost urmărit intens de toată planeta. De aceea, am fost foarte mândră de naţionala Croaţiei şi de selecţionerul Dalici pentru modul în care s-a apropiat de echipa.

E momentul istoric pentru refacerea legăturilor dintre Croaţia şi Rusia

Anul trecut, când am fost la Soci, l-am invitat pe Vladimir Putin în Croaţia. Am repetat această invitaţie, la Moscova, după finală. Aceasta poate fi prima vizită a unui preşedinte rus în Croaţia şi cred că acum e momentul potrivit pentru Vladimir Putin. Îl aşteptăm cu nerăbdare în Croaţia!

Croaţii şi-au schimbat viziunea despre Rusia după acest Mondial. Să nu uitaţi acel banner mare pe care scria: Mulţumim, Rusia! La festivitatea de premiere de după finală, nici nu mi-am dat seama ca a plouat torenţial decât în momentul în care ploaia s-a oprit. Aveam părul ud, dar nu conta, fiindcă mă gândeam doar la jucători şi la oamenii din ţara mea. “