Sporturi

Kombatfest la Galaţi pe 28 şi 31 august! În boxul românesc se instaurează “Dinastia Juratoni “

Boxul românesc a avut de-a lungul timpului câteva perechi celebre de fraţi. La o sumară trecere în revistă ar fi Nicolae şi Tănase Bătrânu imediat după război, care se băteau între ei de...
26.08.2015 | 11:38
Kombatfest la Galati pe 28 si 31 august  In boxul romanesc se instaureaza Dinastia Juratoni
ADVERTISEMENT
Boxul românesc a avut de-a lungul timpului câteva perechi celebre de fraţi. La o sumară trecere în revistă ar fi Nicolae şi Tănase Bătrânu imediat după război, care se băteau între ei de le zburau fulgii, fraţii Simion şi Calistrat Cuţov în anii ’70, clujenii Vasile şi Viorel Morovan la începutul anilor ’90 plus Marian şi Dorel Simion medaliaţi la europene, mondiale şi la Jocurile Olimpice începând cu a doua jumatate de anilor ’90.
Ultima pereche de fraţi a boxului românesc este cea formată din Bogdan şi Cezar Juratoni. Bogdan, 25 de ani, a luat două medalii de bronz ca amator, una la mondiale în 2011 şi una la europene în 2013.  În 2012 a reprezentat Romania la Jocurile Olimpice de la Londra iar în prezent ţinteşte calificarea la JO de la Rio 2016. De partea cealaltă, Cezar, 26 de ani, a trecut la profesionişti în 2014 după ce în 12 ani de box amator a fost multiplu campion naţional de juniori, tineret şi seniori. “Am plecat de la amatori pentru că mă săturasem să fiu furat pe la mai toate competiţiile. La amatori eşti jefuit ca-n codru, mai ales noi românii care nu suntem văzuţi prea bine. Boxam elegant, îmi dominam clar adversarul şi decizia era inversă ! Păi să nu-ţi vină să urli ?! Mă antrenam şi boxam pur şi simplu degeaba. Trag nădejde ca odată cu trecerea la profesionism să scap şi de ghinioane căci mi-am rupt mâna dreaptă în patru rânduri. Deocamdată vreau să-mi fac un palmares şi apoi o să încerc să atac o centură mondială”, spune Cezar Juratoni alias Cezar Toni după numele de ring.
Pentru a-şi vedea visul cu ochii, Cezar face nenumărate sparringuri cu fratele său Bogdan, care, foarte probabil, după JO Rio 2016 va trece definitiv la profesionişti, ceea ce înseamnă că, măcar în boxul profesionist românesc, se va instaura dinastia Juratoni. Deocamdată, Cezar Juratoni este gata pentru primul său meci profesionist organizat în România. Până acum are 2 victorii (1 ko) în două meciuri care s-au consumat în Germania. Debutul lui Cezar Juratoni în faţa publicului românesc va avea loc pe 28 august la Galati, într-o gală care va fi transmisă în direct de postul tv Sport.ro de la ora 21.00.
Cardul complet al galei este urmatorul :
Adrian Granat ( Suedia) vs Ungureanu Liviu (Romania)  8 runde
Nando Calzetta ( Italia) vs Amansio Paraschiv (Romania)  4 runde
Sillah Cosby (Ghana) vs  Sorin Tanasie ( Romania )  4 runde
Finfere janos ( Ungaria) vs Cezar Juratoni  ( Romania )  4 runde
Kis David ( Ungaria ) vs Viorel Simion ( Romania ) 12 runde
Main event
Live pe Pro TV – 23:30
Sherman Williams (Bahamas ) vs Cristian Ciocan ( Romania )  10 runde
Tot Galaţiul va găzdui luni 31 august gala de arte marţiale mixte Real Xtreme Fighting în care vor lupta, printre alţii, fostul campion mondial de judo Alexandru Lungu, braşoveanul Ioan “Gerula” Vrânceanu, americanul Mike Brightmon şi canadianul Josh Hill. Ambele evenimente sunt organizate de promotorul braşovean Sebastian Vieru.