News

Konstantin Pavlov, primarul din Krivoi Rog, orașul natal al președintelui Ucrainei, a fost găsit împușcat mortal

Primarul din Krivoi Rog, orașul natal al președintelui Ucrainei, a fost găsit împușcat mortal. Anchetatorii iau în calcul mai multe piste.
16.08.2021 | 10:08
Konstantin Pavlov primarul din Krivoi Rog orasul natal al presedintelui Ucrainei a fost gasit impuscat mortal
ADVERTISEMENT

Konstantin Pavlov (48 de ani) primarul orașului ucrainean Krivoi Rog, a fost găsit mort, duminică, într-o baltă de sânge, fiind împușcat.

Vestea morții edilului a fost oferită presei chiar de către președintele țării, Volodimir Zelenski, cel care s-a născut în această așezare din sudul Ucrainei.

ADVERTISEMENT

Konstantin Pavlov, primarul din Krivoi Rog, orașul natal al președintelui Ucrainei, găsit împușcat mortal. Ce spun anchetatorii

Kostantin Pavlov a fost găsit mort pe veranda sa, duminică, având o singură plagă rezultată prin împușcare, scrie site-ul Ukrinform.net.

În acest moment, Poliția analizează trei piste posibile, inclusiv crimă, sinucidere și manipulare neglijentă a armelor de foc, a declarat șeful comunicării al Ministerului Afacerilor Interne, Artem Shevchenko.

ADVERTISEMENT

”Numărul de opțiuni este limitat: este fie crimă, fie sinucidere, fie manipulare neglijentă a armelor. Lucruri de genul acesta se întâmplă … Nu poate exista a patra opțiune”, a spus Șhevcenko, conform sursei citate.

De asemenea, purtătorul de cuvânt al Ministerului a declarat că nu vor fi trase concluzii preliminare înainte ca primele rezultate ale operațiunii de anchetă să fie clare.

ADVERTISEMENT

Cauza exactă a morții primarului va fi stabilită prin examinare criminalistică. Gloanțele și armele găsite la fața locului au fost predate experților în balistică.

Orașul Krivoi Rog reprezintă un important centru industrial din sudul Ucrainei. Pavlov fusese ales în decembrie anul trecut.

ADVERTISEMENT

Poliția din Ucraina, detalii legate de decesul lui Pavlov

O publicație din Ucraina, care citează surse din ancheta decesului lui Konstantin Pavlov, prezintă detalii interesante surprinse cu câteva momente înainte de tragedie.

Astfel, o filmare de pe camerele de supraveghere arată cum Pavlov se plimbă prin casă cu o armă. ”Apoi, videoclipul arată cum a introdus un cartuș. Fumează mult. Acesta vorbește cu cineva la telefon”, spun sursele judiciare.

Se mai precizează în articolul din presa ucraineană că vecinul lui Pavlov a auzit o împușcătură la ora 6:37. Conform primelor date din anchetă, moartea primarului a avut loc în același timp. Versiunea sinuciderii este susținută de amprenta lui Pavlov.

Konstantin Pavlov a fost găsit mort pe veranda casei sale, din localitatea Volnoe, lângă Krivoy Rog, pe 15 august. Poliția a deschis un dosar pentru crimă premeditată. Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a luat cazul sub controlul său personal.

ADVERTISEMENT
Tags: