Koscielny se retrage din naționala Franței. Drama prin care a trecut jucătorul

Ionut Neamţu    Claudiu Surmei   
în Arsenal
15/10/2018, 08:05
Koscielny se retrage din naționala Franței. Drama prin care a trecut jucătorul GALERIE FOTO
Laurent Koscielny a anunțat că se retrage din naționala Franței

Fundașul francez Laurent Koscienlny și-a anunțat retragerea din echipa națională a Franței, la vârsta de 33 de ani. Accidentat cu o lună înainte de startul Campionatului Mondial 2018, Koscielny nu a făcut parte din lotul antrenat de Didier Deschamps la turneul din Rusia, care a câștigat trofeul după 4-2 în finală împotriva Croației. Jucătorul a declarat, în cadrul unui interviu pentru TV Canal Plus, că este dezamăgit de modul în care a fost tratat de către selecționer după accidentare.

“Victoria Franței în Cupa Mondială a făcut mult mai multe pagube psihice decât mi-a cauzat rănirea. Cred că am oferit tot ce pot pentru Franța, am 33 de ani, am fost la două Euro și o Cupă Mondială. Franța are acum o mare generație de jucători excelenți. Rănirea mea nu-mi schimbă decizia. Pentru Les Bleus, fotbalul s-a terminat!”, a declarat Laurent Koscielny.

Laurent Koscielny a anunțat că se retrage din naționala Franței

Laurent Koscielny a participat cu Franța la EURO 2012, EURO 2016 și Campionatul Mondial 2014 și a fost în planurile lui Deschamps și pentru Mondialul din 2018, însă a suferit o ruptură la tendonul lui Ahile cu doar o lună înainte de startul competiției și nu s-a recuperat nici până în prezent. Fundașul lui Arsenal a fost întrebat dacă se simte și el campion mondial. “Deloc, nimeni nu poate intra în locul meu, toată viaţa mea, până la sfârşitul zilelor mele, voi avea în minte că aş fi putut face parte din acest grup şi să fiu campion mondial, este foarte greu”, a spus Koscielny.

Francezul este dezamăgit de modul în care a fost tratat de selecționerul Franței după accidentare. “M-a sunat o singură dată, de ziua mea, în septembrie. Nu doar el m-a dezamăgit, ci și multe alte persoane din staff. Mă simt de parcă aș fi primit o lovitură. Când ești în formă bună, ai o mulțime de prieteni, când ești accidentat, după o perioadă, toată lumea uită de tine”, a mai spus fotbalistul care a jucat în 51 de meciuri pentru reprezentativa Franței.

Închide ×