Kovacic merge la Chelsea! Real Madrid a cedat dorinţei jucătorului de a pleca de pe “Bernabeu”

Sorin Dumitrescu   
în Premier League
07/08/2018, 15:09
Kovacic merge la Chelsea! Real Madrid a cedat dorinţei jucătorului de a pleca de pe “Bernabeu” GALERIE FOTO
Kovacic merge la Chelsea. Va fi împrumutat un sezon de la Real Madrid

Internaţionalul croat Mateo Kovacic va merge la Chelsea sub formă de împrumut. Real Madrid a cedat, în cele din urmă, dorinţei jucătorului de a pleca de pe “Santiago Bernabeu”, sătul să fie de când a venit de la Inter, în vara lui 2015, doar o soluţie de pe banca de rezerve. În 2015 madrilenii plăteau lui Inter 29 de milioane pe mijlocaşul defensiv, dar acesta nu a reuşit nici un moment să câştige încrederea antrenorilor şi a fost folosit în puţine partide. A jucat în total 73 de meciuri şi a marcat un gol, cele 73 de meciuri fiind valabile pentru toate competiţiile interne şi internaţionale.

Mateo Kovacic devenise tot mai nemulţumit de statutul său la Real Madrid şi nici pentru noul sezon nu se întrezărea o schimbare în bine. Aşa încât şi.-a exprimat ferm intenţia de a lăsa clubul din capitala Spaniei pentru a merge la o echipă la care să joace în mod constant. Kovacic a dus decizia sa până la comiterea unui gest pentru care ar fi putut fi aspru sancţionat, inclusiv în plan financiar de către conducerea lui Real Madrid. Pur şi simplu croatul nu s-a mai prezentat la antrenamente, o faptă care constituie o gravă încălcare a disciplinei şi care se poate lăsa în cel mai bun caz cu o amendă usturăroare.

Kovacic merge la Chelsea! Lopetegui credea că totul e OK cu ambii croaţi din lot

Antrenorul lui Real Madrid, fostul selecţioner al Spaniei până în primele două zile ale turneului final al Campionatului Mondial din Rusia, când a fost demis tocmai pentru că făcuse anunţul semnării contractului cu Real, Julen Lopetegui, a încercat să ascundă gunoiul sub preş, declarând că ambii croaţi din lot, Luka Modric şi Mateo Kovacic sunt fericiţi la Madrid.

Kovacic merge la Chelsea. Se săturase de a fi rezervă la Real Madrid şi nu s-a mai prezentat la antrenamente. În imagine alături de compatriotul Luka Modric
Kovacic merge la Chelsea. Se săturase de a fi rezervă la Real Madrid

Ne-a transmis că nu există nicio problemă. Sunt încântat să-l știu în continuare alături de noi. Atât el, cât și Modric am înțeles că sunt foarte fericiți să continue la Real Madrid – a spus Lopetegui, care însă a fost contrazis de cotidianul Marca, unul din ziarele de casă ale Realului, la doar câteva ore după ce încercase să simuleze liniştea în curtea Realului.

Ce ascunde amabilitatea preşedintelui Perez

Nu este deloc exclus ca brusca schimbare de optică a conducerii madrilene, precum, şi mai ales, faptul că nu s-a luat nici o măsură disciplinară împotriva lui Kovacic, să ascundă un mare interes al preşedintelui Florentino Perez. Şi, foarte probabil, interesul lui Perez se referă exact la Chelsea, echipa unde va fi împrumutat Kovacic. Asta pentru că la Chelsea se află doi jucători care sunt marile ţinte de mercato din această vară ale Realului, ambii belgieni: portarul Thibaut Courtois şi Eden Hazard, omul care a încântat prin evoluţiile sale în echipa naţională la turneul final al CM din Rusia.

Perez gândeşte că arătând disponibilitate de interesul comun Chelsea – Kovacic ar putea uşura tratativele pentru transferul celor doi belgieni, dar nu va fi deloc uşor, pentru că dacă portarul Thibaut poate fi luat cu 35-40 de milioane, preţul lui Hazard depăşeşte o valoare astronomică, peste 200 de milioane euro. Perez speră ca prin gestul de colaborare şi englezii să mai reducă din preţul lui Hazard măcar cu un sfert din sumă.

Închide ×