Fotbal international

Kovacs şi Haţegan, delegaţi la meciuri din play-off-ul Europa League. Ce partide arbitrează

27.08.2018 | 18:12
Kovacs si Hategan delegati la meciuri din playofful Europa League Ce partide arbitreaza

Arbitrii români Istvan Kovacs și Ovidiu Hațegan au fost delegați să arbitreze meciuri din play-off-ul Europa League. Cei doi vor conduce la centru partidele FC Sevilla – Sigma Olomouc şi Beşiktaş – Partizan Belgrad, din manșa retur a play-off-ului Europa League.

“UEFA a delegat două brigăzi din România la partidele din play-off-ul Europa League. Astfel, Istvan Kovacs va arbitra duelul dintre Sevilla (Spania) și Sigma Olomouc (Cehia), care va avea loc joi, 30 august, în Spania. Din brigada condusă de Kovacs vor mai face parte “asistenții” Vasile Marinescu și Ovidiu Artene, în timp ce al patrulea oficial va fi Marius Avram”, se arată într-un comunicat de presă emis de Federația Română de Fotbal și postat pe pagina oficială de internet. Sevilla s-a impus în meciul tur cu scorul de 1-0, golul victoriei fiind marcat de Sarabia în minutul 84. Partida s-a jucat pe Stadionul Andruv din Olomouc, Cehia, în fața a 11.709 spectatori și a fost arbitrată de scoțianul Bobby Madden.

Istvan Kovacs a mai arbitrat și în turul 3 preliminar Europa League. Kovacs a fost delegat la întâlnirea dintre echipa engleză Burnley și formația turcă Istanbul Bașakșehir. El a fost ajutat de asistenții Vasile Florin Marinescu și Ovidiu Artene, iar rezervă a fost Marius Avram. De asemenea, Istvan Kovacs a fost desemnat să conducă la centru duelul dintre Hajduk Split (Croaţia) şi Slavia Sofia (Bulgaria), din preliminariile Europa League. Kovacs a fost asistat de Vasile Marinescu şi Ovidiu Artene, în timp ce al patrulea oficial de joc a fost Horaţiu Feşnic.

Kovacs şi Haţegan au fost delegaţi la meciuri din play-off-ul Europa League

“De asemenea, Ovidiu Hațegan, ajutat de “asistenții” Octavian Șovre și Sebastian Gheorghe, avându-l pe Sebastian Colțescu al patrulea oficial, a fost delegat la partida dintre Beșiktaș Istanbul (Turcia) și Partizan Belgrad (Serbia).”, se mai precizează în comunicatul FRF. În tur, cele două formații au terminat la egalitate, scor 1-1. Partizan a deschis scorul în minutul 14 prin Gomes, iar Beșiktaș a egalat după doar un minut prin Arslan. Partida s-a jucat pe Stadionul Partizana din Belgrad, Serbia și a fost arbitrată de slovacul Ivan Kruzliak.

Ovidiu Haţegan  a fost desemnat de UEFA arbitru de rezervă la meciul dintre Real Madrid şi Atletico Madrid, din Supercupa Europa, iar centralul român a avut parte de momente de dificultate în momentul în care a fost luat la întrebări de Julen Lopetegui, fostul selecţioner al echipei de fotbal a Spaniei. Ovidiu Haţegan are o imagine foarte bună la UEFA. Românul a fost unul dintre arbitrii video la Cupa Confederaţiilor de anul trecut. După ce a greşit foarte grav la meciul disputat de Irlanda de Nordu cu Elveţia, scor 0-2, din turul play-off-ului de calificare la Campionatul Mondial din Rusia 2018, Hațegan a primit şansa de a fi implicat în Supercupa Europei, deşia fost oprit de la delegări de UEFA o etapă din cupele europene, după ce a acordat un penalty controversar Elveţiei.

Federația Română de Fotbal mai anunță că vicepreședintele Comisiei Centrale a Arbitrilor, Alexandru Deaconu, va fi observator la partida dintre AEK Larnaca (Cipru) și Trencin (Slovacia). În tur, scorul a fost 1-1.