ADVERTISEMENT
News

Kovesi, pe prima pagină „Luxembourg Times Magazine”. ”Distrugătorii de fraude”, titlul materialului

Autor: Alexandru Năstase | 18.10.2020 | 13:03
Kovesi, pe prima pagină „Luxembourg Times Magazine”. ”Distrugătorii de fraude”, titlul materialului
Revista cu Laura Codruța Koveși este vândută la toate punctele de distribuire presă. Sursa foto - facebook Bogdan Glăvan

Laura Codruța Kovesi a apărut pe prima pagină în „Luxembourg Times Magazine”. Jurnaliștii i-au dedicat fostei șefe a DNA un material amplu cu titlul de “Fraud busters”, în traducere liberă  ”Distrugătorii de fraude”.

ADVERTISEMENT

De altfel, în timpul interviului, noua șefă a Parchetului European a vorbit pe larg despre problemele justiției din acest moment.

„În special când investighezi fraudă financiară sau investighezi corupția, dacă nu ești independent, nu poți să ai rezultate. Cred că experiența din urmă și rezultatele pe care le-am avut au contat foarte mult în obținerea acestui post”, a transmis românca.

ADVERTISEMENT

Laura Codruța Kovesi, personaj principal în „Luxembourg Times Magazine”

Nu mai puțin de 7 pagini are articolul dedicat Laurei Codruța Koveși. Acesta începe cu o concluzie pe care jurnaliștii din Luxemburg au tras-o după întâlnirea cu fosta șefă a DNA.

„O luptă lungă împotriva corupției. Procurorul veteran începe să vâneze furtul de fonduri publice dintr-o nouă bază din Luxemburg.

ADVERTISEMENT

Ca o pionieră în lupta împotriva criminalității în România natală, Laura Kovesi a avut de înfruntat amenințări private, dar și insulte televizate în mod regulat”, au scris aceștia.

Materialul continuă pe aceleași note laudative pentru româncă: „Acum duce o viață mai liniștită în Luxemburg, dar miza este și mai mare.

ADVERTISEMENT

Misiunea ei este de a combate frauda pe care Uniunea Europeană o estimează la 500 de milioane de euro, în 2017. Kovesi va pune bazele acestui departament și își setează bugetul pentru această luptă”.

Laura Codruța Koveși a explicat și care sunt prioritățile ei în noua funcție. „Investigarea corupției va fi o prioritate pentru toți procurorii europeni delegați. Ne vom concentra și vom elimina toate discrepanțele dintre statele membre.

ADVERTISEMENT

Sper că prin activitatea noastră să investigăm frauda financiară, corupția. Vom proteja și mai bine statul de drept și astfel vom avea o contribuție puternică în ceea ce privește unificarea statelor membre”

În câteva zile biroul lui Koveși va fi gata. Acesta o să fie amenajat într-un turn de la marginea districtului Kirchberg din Luxemburg. Jurnaliștii i-au făcut și un portret româncei.

ADVERTISEMENT

„La 16 ani, în 1989, Kovesi a jucat în echipa națională de baschet care a terminat pe al doilea loc în Europa. Cinci luni mai târziu, țara sa a luptat în lupta anti comunistă și în execuția dictatorului Nicolae Ceaușescu, fiind începutul progresului lent către democrație și către Uniunea Europeană.

O femeie înaltă de 1,80 metri, Kovesi a lucrat într-o lume dominată de bărbați, devenind în 2013 inamicul corupției din România”, au mai notat aceștia.

 

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!