News

Kovesi, simbol anticorupție pentru vestele galbene! Francezii și-au trădat propriul candidat la Procuratura Europeană

07.04.2019 | 16:43
Kovesi simbol anticoruptie pentru vestele galbene Francezii siau tradat propriul candidat la Procuratura Europeana

Laura Codruța Kovesi este dorită drept simbol anticorupție pentru vestele galbene! Mai exact, protestatarii din Franța, care luptă împotriva corupției, cer ca fosta șefă a DNA să fie numită în funcția de procuror-șef european.

Kovesi, simbol anticorupție pentru vestele galbene

Pentru a întări dorința și pentru a împrăștia ideea peste tot în lume, au afișat o poză cu aceasta în centrul unei inimi mari, în contextul în care autoritățile de la Bruxelles au acuzat în nenumărate rânduri guvernul României că încearcă să împiedice numirea lui Kovesi.

Într-o postare pe pagina de Twitter a Vestelor Galbene din Justiție se arată mesajul: „Pentru a lupta împotriva corupției gulerelor albe, Europa va înființa instituția „procurorului european”: așa că nu lăsa pe oricine să fie numit în această funcție! Împotriva corupției, avem nevoie: Laura Codruța Kovesi”.

Kovesi, simbol anticorupție pentru vestele galbene! Francezii și-au trădat propriul candidat la Procuratura Europeană
Pancarta făcută de francezi pentru Kovesi

PE oferă sprijin pentru Jean-François Bohnert, în timp ce își reafirmă susținerea pentru Kovesi

Consiliul Uniunii Europene a transmis, după noua rundă de negocieri de joi cu reprezentanții Parlamentului European(PE) asupra numirii viitorului Procuror-șef al UE, că își menține sprijinul pentru candidatul francez la acest postul, Jean-François Bohnert. Cu toate acestea, în același timp PE își manifestă și reafirmă susținerea pentru româna Laura Codruța Kovesi.

Kovesi, simbol anticorupție pentru vestele galbene! Francezii și-au trădat propriul candidat la Procuratura Europeană
Francezii și-au trădat propriul candidat la Procuratura Europeană

Toate acțiunile se întâmplă în contextul în care Secția pentru anchetarea magistraților a informat că a început urmărirea penală împotriva fostei șefe a DNA pentru abuz în serviciu, mărturie mincinoasă și luare de mită. Astfel, a fost plasată sub control judiciar cu interdicția de vorbi ”mai multe” și de a părăsi țara, în schimb Instanța supremă a hotărât miercuri seară, 3 aprilie, ridicarea măsurii controlului judiciar.

Dosarul Laurei Codruța Kovesi a fost deschis în luna decembrie a anului 2018, în urma unei sesizări depuse de Sebastian Ghiță care a fugit în Serbia, după ce a fost trimis în judecată în mai multe dosare de corupție. Fostul deputat susținea că fosta șefă a DNA i-ar fi cerut, în anul 2011, suma de 200.000 de euro pentru aducerea lui Nicolae Popa cu un avion din Indonezia.