Sport

Kriszta Incze s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Paris! Sportiva a mai reprezentat România și la Tokyo in 2020

Kriszta Incze s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Paris. Sportiva a mai reprezentat România și la Tokyo, în anul 2020.
10.05.2024 | 22:36
Kriszta Incze sa calificat la Jocurile Olimpice de la Paris Sportiva a mai reprezentat Romania si la Tokyo in 2020
Kriszta Incze s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Paris! Sportiva a mai reprezentat România și la Tokyo in 2020
ADVERTISEMENT

Kriszta Incze este cea mai recentă sportivă din lotul României care s-a calificat la Jocurile Olimpice ce vor avea loc la Paris, în această vară.

Sportiva a mai reprezentat România și la Jocurile Olimpice de la Tokyo, acolo unde a obținut locul 8 la proba de lupte libere la categoria de 62 kilograme.

ADVERTISEMENT

Palmersul lui Kriszta Incze: Vicecampioană la Campionatele Europene de București

Kriszta Incze este o sportivă din Covasna, născută la data de 15 mai 1996. A început să practice luptele de la vârsta de 7 ani, pe vremea când era clasa 1.

În 2013, sportiva din România a avut parte de prima performanță notabilă a carierei. După mai multe titluri naționale obținute, Incze a reușit și primul rezultat notabil la nivel internațional și anume medalia de argint la Campionatul European de cadeți.

ADVERTISEMENT

În 2014, ea a mai obținut medalia de bronz la Europenele de juniori și locul 5 la Mondiale. Apoi, în 2016, a cucerit medalia de aur la Campionatele Europene de lupte pentru juniori Under-20, campionate care s-au disputat la București.

În 2022, aceasta a obținut locul doi la Campionatele Europene de la București, la categoria de 65 de kilograme, fiind cel mai bun rezultat al carierei.

ADVERTISEMENT

Pe lângă medaliile de argint, Kriszta Incze a mai reușit să obțină și două medalii de bronz la Campionatele Europene din Polonia, în 2021, la Minsk în 2019 și la Budapesta în 2022.

Cătălina Axente s-a calificat și ea la Jocurile Olimpice de la Paris

În semifinalele turneului mondial de calificare la Jocurile Olimpice, Cătălina Axente a învins-o pe Anastassia Zimiankova, scor 6-3, la categoria de 75 de kilograme.

ADVERTISEMENT

Ea este al patrulea reprezentant al României la proba de lupte libere după Andreea Ana, Alin Alexuc şi Kriszta Incze. Spre deosebire de Incze, Cătălina nu are un palmares atât de impresionat.

Ea a participat doar la Jocurile Europene de la Minsk, în anul 2019, la categoria de 75 de kilograme, dar din păcate pentru ea nu a reușit să obțină vreun rezultat notabil.

Sportiva s-a născut la Galați, în luna Octombrie a anul 1995. Participarea la Jocurile Olimpice de la Paris reprezintă cel mai mare rezultat al carierei pentru Cătălina Axente.

România are în acest moment 85 de reprezentați la Jocurile Olimpice de la Paris care au loc în această vară. Până la startul turneului olimpic, lotului național este așteptat să-i se alăture și Simona Halep în cazul în care jucătoarei îi este acordat un wild-card.

ADVERTISEMENT