Sport

O cicatrice pe inimă l-a forțat pe Kun Aguero să pună capăt carierei sportive. Cât de mare este leziunea

Atacantul Sergio Kun Aguero și-a anunțat retragerea din fotbal la jumătatea acestei săptămâni. Fotbalistul avea probleme cardiace. Medicul care l-a tratat a dezvăluit cât de gravă este afecțiunea.
17.12.2021 | 18:23
O cicatrice pe inima la fortat pe Kun Aguero sa puna capat carierei sportive Cat de mare este leziunea
Sergio Aguero a anunțat în lacrimi că se retrage din fotbal: „Sănătatea e pe primul plan”. FOTO: Twitter Fabrizio Romano
ADVERTISEMENT

Serio Kun Aguero a semnat în această vară cu FC Barcelona după 10 sezoane în care a intrat în istoria campioanei din Premier League Manchester City.

După doar șase luni argentinianul și-a anunțat retragerea din fotbal din cauza unei afecțiuni cardiace cu care se confruntă de ani de zile.

ADVERTISEMENT

Medicul care l-a tratat în trecut pe Kun Aguero dezvăluie cât de gravă este afecțiunea de care suferă fotbalistul

Kun Aguero era văzut urmașul ideal al lui Lionel Messi la FC Barcelona, dar nu a apucat să joace decât cinci meciuri în tricoul blaugrana.

La sfârșitul lunii octombrie, argentinianului i s-a făcut rău în timpul partidei cu Alaves și medicii au decis să-l scoată de pe teren din cauză că fotbalistul a acuzat probleme respiratorii.

ADVERTISEMENT

A fost transportat de urgență la spital și suspus unui set de analize amănunțite. În urma acestora i s-a descoperit o cicatrice de un milimetru pe inimă. În trecut Aguero a mai avut probleme cardiace a dezvăluit medicul Roberto Pedrito, cel care l-a tratat pe starul sud-american.

”În 2004, l-am tratat pentru o aritmie supraventriculară. A jucat încă 17 ani pentru că e un fenomen. Acum, altceva a apărut, care nu are legătură cu acea problemă.

ADVERTISEMENT

Acum i s-a descoperit o cicatrice de un milimetru pe inimă care a declanșat aritmia, cicatrice probabil provocată de o miocardiată suferită de-a lungul vieții”, a explicat medicul cardiolog.

Acesta a mai spus că în ciuda leziunii, argentinianul nu va avea probleme să joace fotbal de plăcere, dar că nu va reveni niciodată pe teren la o echipă profesionistă.

ADVERTISEMENT

Sergio Aguero a devenit o legendă la Manchester City

Atacantul argentinian este unul dintre fotbaliștii care și-au început cariera pe când era doar un adolescent. A debutat în prima ligă din țara natală la vârsta de 15 ani și 35 de zile pentru Independiente Buenos Aires.

Aguero deține astfel recordul de cel mai tânăr jucător care a evoluat vreodată în primul eșalon din Țara Tangolului. La 18 ani semna cu Atletico Madrid, iar la 23 ajungea în Premier League, la Manchester City.

Zece ani a evoluat argentinianul pentru ”cetățeni” perioadă în care a cucerit nu mai puțin de 15 trofee, între care cinci titluri de campion al Angliei.

A jucat în 390 de partide pentru City și a marcat 260 de goluri. Pentru întreaga activitate oficialii clubului i-au ridicat o statuie în fata stadionului Etihad.

ADVERTISEMENT