Fotbal international

Kyle Walker – Kylian Mbappe, duelul care poate decide calificarea în Anglia – Franţa! Viteze de TGV în Qatar şi factorul medical

Kyle Walker - Kylian Mbappe este duelul care poate decide, în Anglia - Franţa, calificarea în semifinalele Campionatului Mondial 2022.
10.12.2022 | 14:02
Kyle Walker  Kylian Mbappe duelul care poate decide calificarea in Anglia  Franta Viteze de TGV in Qatar si factorul medical
Kyle Walker speră să-l oprească pe Kylian Mbappe în Anglia - Franţa
ADVERTISEMENT

Anglia şi Franţa se întâlnesc sâmbătă, de la ora 21:00, în sferturile de finală ale Campionatului Mondial 2022. Toţi ochii vor fi aţintiţi pe duelul dintre Kyle Walke şi Kylian Mbappe. Fundaşul dreapta englez are misiunea să-l oprească pe golgheterul acestei ediţii şi unul dintre cei mai rapizi jucători ai turneului din Qatar.

Kyle Walker şi Kylian Mbappe, duelul cheie din Anglia – Franţa. Starul francez are o viteză superioară, dar adversarul se anunţă unul de top

Orice fundaş se teme de un duel cu Kylian Mbappe, iar Matty Cash, apărătorul care l-a înfruntat pe starul lui PSG în Franţa – Polonia 3-1, a rămas uimit de calităţile adversarului. Acum, în sferturile de finală de la CM 2022, i-a venit rândul lui Kyle Walker să-l întâlnească pe atacantul de 23 de ani.

ADVERTISEMENT

La Campionatul Mondial din Qatar, Kylian Mbappe a fost înregistrat, în meciul cu Polonia, cu o viteză maximă de 35,3 km/h, în timp ce Kyle Walker a atins, contra Senegalului, 34,4 km/h. La o cursă pe distanţa de 100 de metri, francezul şi-ar învinge adversarul, dar lucrurile stau cu totul altfel în timpul unui meci.

  • 35,6 km/h este viteza maximă atinsă de Kylian Mbappe în actualul sezon al Ligii Campionilor

Problemele medicale din ultimul timp pot face diferenţa în duelul dintre Kyle Walker şi Kylian Mbappe

Kyle Walker a ratat primele două meciuri ale Angliei de la Campionatul Mondial 2022, 6-2 cu Iran şi 0-0 cu SUA, şi a prins lotul lui Gareth Southgate cu mari emoţii. Accidentat în Manchester City – Manchester United 6-3, când a ieşit după 41 de minute, fundaşul dreapta a suferit, la începutul lunii octombrie, o intervenţie chirurgicală la muşchii adductori ai piciorului stâng.

ADVERTISEMENT

Nici Kylian Mbappe nu este la 100%. Atacantul lui PSG acuză dureri la gleznă, motiv pentru care a jucat doar 27 de minute cu Tunisia, în ultimul meci din grupă, iar la antrenamentul de marţi s-a pregătit separat de restul colegilor. Cu toate acestea, fotbalistul de 23 de ani rămâne prinicipalul inamic al defensivei lui Gareth Southgate.

  • 9 ani este diferenţa de vârstă între cei doi: Kylian Mbappe (23 ani) / Kyle Walker (32 ani)

Kyle Walker l-a controlat perfect pe Kylian Mbappe la ultimul duel direct

Kyle Walker şi Kylian Mbappe s-au mai duelat într-un meci Anglia – Franţa, ultima întâlnire directă între cele două selecţionate. Se întâmpla pe 13 iunie 2017, când fotbalistul lui PSG bifa a patra selecţie în tricoul “Les Bleus” şi era integralist în victoria francezilor, scor 3-2. Atunci, fundaşul dreapta a intrat în startul reprizei secunde, dar l-a avut ca adversar direct pe Ousmane Dembele.

ADVERTISEMENT

Au urmat trei dueluri în Liga Campionilor, între PSG şi Manchester City, însă ultimul meci direct a fost cel în care Kyle Walker a reuşit să-l controleze pe Kylian Mbappe. Pe finalul primei reprize din meciul jucat pe 24 noiembrie 2021, John Stones a pierdut o minge la mijlocul terenului şi Neymar i-a pasat atacantului francez. Acesta a ajuns în poziţie ideală, dar fundaşul englez a reuşit să se replieze perfect, cu ajutorul vitezii, şi i-a închis unghiul adversarului, care a şutat peste poarta lui Ederson.

mbappe

Diferenţa, între duelurile dintre Liga Campionilor şi meciul de sâmbătă, este că Mbappe evolua în poziţie centrală, în atacul lui PSG, în timp ce la naţionala Franţei joacă în banda dreaptă. Acum, în sferturile de finală, cei doi se vor duela de mai multe ori decât la ultima confruntare directă.

ADVERTISEMENT

Ultimul adversar al lui Kylian Mbappe are încredere în Kyle Walker

În Franţa – Polonia 3-1, Kylian Mbappe i-a făcut zile fripte lui Matty Cash, însă fundaşul polonezilor este sigur că atacantul de 23 de ani poate să fie blocat de Kyle Walker.

“Mbappe este cel mai rapid. M-am uitat la videoclipuri cu el toată ziua, l-am studiat. În realitate mi-au luat foc picioarele. Sunt sigur că va fi cel mai bun jucător de la Mondial.

Kyle Walker este la fel de rapid ca Mbappe. Este cel mai bun fundaş dreapta englez şi este mai experimentat decât mine. Dacă va fi cineva care îl va putea opri pe Mbappe, Walker este acela”, spunea Matty Cash.

De asemenea, Gary Neville, fost internaţional englez, este în asentimentul lui Matty Cash. “Nu mă pot gândi la un alt fundaş dreapta pe care să-l folosesc împotriva lui Mbappe”. Duelul se anunţă unul de foc, iar Kyle Walker se aşteaptă la un meci de care pe care“Bineînțeles că nici nu vom întinde covorul roșu pentru Mbappe. Este o situație de tipul totul sau nimic”.


  • 2,90 este cota Superbet pentru “1 solist” în Anglia – Franţa. VEZI AICI TOATE COTELE

ADVERTISEMENT