Sport

Kylian Mbappe a provocat un nou scandal la PSG după ce a primit banderola de căpitan: „Nu mi s-a adus la cunoștință decizia”

Kylian Mbappe se află în centrul unui scandal la PSG. Starul campioanei Franței a primit banderola de căpitan în meciul din Cupa Franței.
25.01.2023 | 14:14
Kylian Mbappe a provocat un nou scandal la PSG dupa ce a primit banderola de capitan Nu mi sa adus la cunostinta decizia
Kylian Mbappe i-a luat locul lui Presnel Kimpembe și a fost numit vicecăpitan la PSG. Sursă foto: hepta.ro.
ADVERTISEMENT

Kylian Mbappe are un nou sezon incredibil în tricoul lui PSG. Cifrele atacantului campioanei Franței au fost încoronate cu recordul din meciul Pays de Cassel – PSG 0-7, în care Mbappe a marcat pentru prima oară în carieră cinci goluri într-un meci. Totuși, finalul partidei cu formația din liga a șasea franceză a creat un scandal în cadrul clubului.

Kylian Mbappe i-a luat locul lui Kimpembe și este noul vicecăpitan al lui PSG

Christophe Galtier a ținut să-l răsplătească pe Kylian Mbappe pentru cifrele înregistrate în acest sezon. Astfel, antrenorul francez venit în vară l-a desemnat vice-căpitan pe atacant. Această decizie a venit după ce Mbappe a fost căpitan în meciul parizienilor din Cupa Franței în lipsa lui Marquinhos.

ADVERTISEMENT

Totuși, fundașul brazilian va rămâne liderul francezilor odată cu revenirea sa, însă Kylian Mbappe va fi noul vicecăpitan, luându-i locul lui Presnel Kimpembe. Deranjat de situație, fundașul lui PSG și al naționalei Franței a ținut să posteze un mesaj pe rețelele de socializare.

„În ultimele ore am auzit și citit multe despre mine. Astfel, mi-aș dori să clarific lucrurile pentru a evita împrăștierea informațiilor false despre mine. Nu mi s-a adus la cunoștință decizia, e complet fals. Acestea fiind spuse, voi respecta mereu deciziile clubului”, a scris Kimpembe pe rețelele de socializare.

ADVERTISEMENT

Kimpembe

Kylian Mbappe, protagonistul unui scandal pe care l-a creat indirect la PSG

Presnel Kimpembe a evoluat doar în opt partide pentru PSG în actualul sezon. Fundașul în vârstă de 27 de ani, crescut la academia campioanei Franței, a avut mari probleme cu accidentările care l-au ținut departe de teren.

Totodată, accidentările au făcut ca fundașul să nu fie convocat de Didier Deschamps în lotul Franței pentru Campionatul Mondial din Qatar, al cărui golgheter este Kylian Mbappe. Evaluat la 180.000.000 de euro de Transfermarkt, atacantul francez a atins cifre excepționale până în acest moment.

ADVERTISEMENT

În 24 de meciuri pentru PSG, Kylian Mbappe a înscris 25 de goluri și a dat șase pase decisive. Astfel, decizia lui Christophe Galtier vine ca o răsplată pentru fostul fotbalist al lui AS Monaco. „Am decis ca Kylian să fie al doilea căpitan. A rămas la PSG și merita acest lucru”, a fost reacția oficială a celor de la PSG.

Kylian Mbappe, căpitan în premieră la PSG în meciul din Cupa Franței

Kylian Mbappe, deși scrie istorie în tricoul lui PSG, nu a fost căpitan al parizienilor până la meciul cu Pays de Cassel. Grație celor cinci goluri cu formația din liga a șasea franceză, Mbappe a ajuns la 29 de goluri în Cupa Franței

ADVERTISEMENT

Astfel, fotbalistul în vârstă de 24 de ani a devenit cel mai bun marcator al competiției, la egalitate cu Jean-Pierre Papin, fostul mare fotbalist francez, câștigător al Balonului de Aur în 1991.

În optimile Cupei Franței, PSG va juca împotriva unui adversat mult mai greu, Olympique Marseille. Kylian Mbappe a cucerit trei Cupe ale Franţei cu PSG în 2018, 2020 şi 2021.


  • Cota NETBET pentru PSG: 1,93 este cota pentru „ambele echipe marchează” la meciul PSG – Reims!

ADVERTISEMENT