Fotbal international

Kylian Mbappe, amintiri hazlii din copilărie: „Eram disperat după Cristiano Ronaldo”. Ce super mașină a primit cadou la 9 ani

07.05.2020 | 20:26
Kylian Mbappe amintiri hazlii din copilarie Eram disperat dupa Cristiano Ronaldo Ce super masina a primit cadou la 9 ani
Kylian Mbappe este unul dintre cei mai buni fotbaliști ai momentului. (sursă foto: hepta.ro)
ADVERTISEMENT

Francezul Kylian Mbappe este unul dintre cei mai talentați tineri fotbaliști din lume, iar povestea copilăriei sale a fost presărată cu multe momente hazlii, dar și mai intense, care i-au format personalitatea, amintiri pe care le-a relatat recent pentru „theplayerstribune.com”. Născut din mamă algeriană, Fayza Lamari – handbalistă, și tată camerunez, Wilfried Mbappe – antrenor de fotbal, a crescut într-un cartier mărginaș din Paris, pe care îl poartă mereu în suflet și din care a avut multe de învățat, deși nu este un loc tocmai propice pentru dezvoltarea și, mai ales, educația unui copil…

Povestea copilăriei lui Kylian Mbappe este presată cu numeroase momente hazlii

„Peste 20 de ani, clar o să fiu antrenor. Mă uit la tatăl și la unchiul meu și mă fascinează meseria asta”Kylian Mbappe

Amintiri hazlii din copilăria lui Mbappe. Momentul decisiv, încununat de o urecheală!

Kylian și-a amintit de momentul care i-a marcat cariera de fotbalist: „Momentul de cotitură a fost un turneu la vârsta de 11 ani. Am ajuns în semifinale și meciul s-a disputat pe un stadion adevărat din Gagny. Niciodată nu mai jucasem pe un stadion atât de mare, cu atât de mulți oameni în tribune. Eram îngrozit, practic nu am alergat, nu am atins deloc mingea în acea partidă. Nu voi uita niciodată cum mama m-a urecheat zdravăn după meci. Nu pentru că am jucat prost, ci pentru că m-am speriat!”.

ADVERTISEMENT

„Mama nu m-a urecheat degeaba”, adaugă Kylian. „Mi-a spus că trebuie să cred în mine, chiar dacă eșuez. Mi-a zis că pot rata 60 de ocazii, dar faptul că refuzi jocul pentru că îți este frică te poate bântui toată viața. De atunci, nu mi-a mai fost frică niciodată pe un teren de fotbal”. Dar a mai avut de „tras” din cauza locului „de baștină”. „Uneori, oamenii mă întreabă de ce talentul vine din suburbii. Mă întreabă ce mâncăm și ce bem. Pot să le spun doar că suntem umili. Cred că fotbalul este diferit pentru noi, este ceva esențial, cum ar fi pâinea și apa”.

În copilărie, avea pe pereți posterele unui actual coechipier!

În copilărie, îndrăgostit iremediabil de fotbal, Kylian avea pereții camerei tapetați cu postere. Nu cu mașini, nu cu femei, ci, evident, cu fotbaliști. „Eu și prietenii mei nu ne așteptam să devenim jucători de fotbal. Unii copii au postere cu super-eroi în camerele lor, noi aveam cu fotbaliști. Am avut multe afișe ale lui Zidane și Cristiano Ronaldo. Iar mai târziu, când am crescut, am avut și câteva afișe cu Neymar”, și-a amintit, râzând, actualul coechipeir al brazilianului.

ADVERTISEMENT
În copilărie, pereții camerei lui Kylian Mbappe erau tapetați cu posterele lui Cristiano Ronaldo

Se gândea oare că vor ajunge să împartă vestiarul la PSG și să-și dea pase de gol unul altuia? Kylian zice că „în niciun caz” și a dezvăluit faptul că Neymar râde de fiecare dată când îi povestește despre acea perioadă din viața sa. „Ca să fiu corect, mai târziu, când am crescut, am avut și câteva afișe cu Neymar. Acum mi se pare un lucru amuzant și râdem împreună în vestiar când îi amintesc de acest lucru”.

Prima mașină, la vârsta de 9 ani! O „electrică” 4X4…

Mbappe și-a mai adus aminte de un moment important al copilăriei sale, în care se vedea star, deși abia împlinise 9 ani. Părinții i-au făcut cadou o mașină electrică, motiv pentru care toți puștii din cartier îl invidiau.

ADVERTISEMENT

„Părinții mi-au făcut cadou o mașinuță electrică 4X4, iar eu mi-am luat foarte în serios rolul de fotbalist. Îmi puneam săculețul cu echipamentul și ghetele pe locul din dreapta și plecam cu mașinuța spre terenul de antrenament. Făceam și eu ce vedeam la fotbaliștii mari. Când ajungeam la antrenamente, toți copiii mă invidiau și voiau să se plimbe cu mașinuța mea, dar eu o parcam într-un colț al terenului și mă pregăteam de antrenamente”.

A mărturisit apoi că atunci când începea antrenamentul, pentru el nu mai conta deloc mașinuța pe care o avea, ci mingea de fotbal care avea să-i devină cel mai bun prieten. „Chiar dacă aveam mașinuță aceea, iar colegii mei mă invidiau pentru ea, eu voiam doar mingea. Atunci când începea antrenamentul nu mă mai gândeam la nimic altceva, voiam doar să fiu cel mai bun și să marchez cât mai multe goluri. Încă de atunci mi-am dat seama că în viață nu voi fi interesat de lucruri materiale, ci de fotbal. Eu joc fotbal din plăcere și poate că acesta este motivul pentru care mă descurc atât de bine. Toată viața am visat să ajung fotbalist profesionist, iar acum mă bucur din plin de toate șansele pe care le-am primit în viață”.

ADVERTISEMENT
  • 1.500.000 de euro este salariul lunar pe care Kylian Mbappe îl câștigă la PSG

Cum l-a făcut pe Zidane să râdă în hohote la prima lor întâlnire

Un alt moment important al copilăriei a fost întâlnirea cu Zinedine Zidane, unul dintre idolii săi. „A fost o surpriză incredibilă, cineva i-a spus tatălui meu că Zidane ar dori să-l vadă pe Kylian. Eram disperat să mă duc la Madrid! Nu am spus nimănui nimic, dacă lucrurile nu mergeau bine, nu voiam să fiu o dezamăgire pentru ei. Era săptămâna în care aveam să împlinesc 14 ani și nu știam că părinții mei organizau totul în secret, alături de club, pentru a mă duce la Madrid, ca un cadou. Asta da surpriză! Nu o să uit niciodată momentul când am ajuns la Madrid. Chiar Zidane ne aştepta la aeroport, cu o maşină foarte frumoasă. Ne-am salutat şi el mi-a spus că vom merge la terenul de antrenament. Mi-a făcut semn să urc pe scaunul din faţă, lângă şofer. Iar eu am încremenit şi l-am întrebat ʼSă-mi dau jos pantofii?ʽ. Nu ştiu ce mi-a venit să zic asta… Dar era maşina lui Zidane! El s-a amuzat teribil şi mi-a spus că nu e nevoie să mă descalţ. Am urcat şi nu-mi venea să cred. Conducea spre terenul de antrenament și eu mă gândeam ʼChiar sunt în mașina lui Zidane. Nu poate fi real. Probabil că sunt încă în avion și visez!ʽ. Uneori chiar și când trăiești anumite lucruri, ai impresia că visezi”.

„Eram disperat după Cristiano Ronaldo. Îl imitam în tot ce făceam pe teren și nu-mi venea să cred că am ajuns să schimb pase cu el!”

Tot atunci, la Madrid, Kylian a avut parte de încă o surpriză imensă, întâlnirea cu Cristiano Ronaldo. „La aniversarea mea de 14 ani, am fost și m-am antrenat o săptămână cu Real Madrid. Am fost norocos, i-am cunoscut pe Zinedine Zidane, cum am povestit, dar și pe Cristiano Ronaldo, i-am văzut și pe ceilalți jucători. A fost genial. Am mai mulți idoli, ca LeBron James sau Roger Federer, dar pe atunci eram disperat după Cristiano Ronaldo. Îl imitam în tot ce făceam pe teren și nu-mi venea să cred că am ajuns să schimb pase cu el! Și mi-am mai întâlnit atunci un idol din Franța, pe Thierry Henry. Repet, parcă visam și așteptam să mă trezesc…”.

Întâlnirea cu Ronaldo la împlinirea vârstei de 14 ani, cel mai frumos cadou pe care îl putea primi

„Când s-a intonat imnul, am început să plâng…”

Kylian Mbappe și-a adus aminte, niciun fotbalist nu poate uita așa ceva, și de momentul când a debutat la un mare turneul final, Mondialul din Rusia, meciul cu Australia, 16 iunie 2018, la Kazan. Un moment emoționant pentru el, motiv pentru care i-a venit chiar să plângă la intonarea imnului. „Nu voi uita niciodată momentul în care eram pe tunelul de la vestiare înainte de meciul cu Australia. M-am uitat la Ousmane Dembele, ne-am zâmbit și am clătinat din cap. I-am spus atunci ʼUită-te la noi, băiatul din Evreux și băiatul din Bondy joacă la un Campionat Mondial!ʽ. El mi-a răspuns scurt, gâtuit de emoție ʼOui, c’est absolument incroyable…ʽ. Am ieșit pe teren și am simțit 65 de milioane de oameni în spatele nostru. Când s-a intonat imnul, am început să plâng”. Deși trecuse mai mult de un an de la primul meci în naționala „mare” a „cocoșilor galici”, 25 martie 2017, 3-1 în Luxemburg, în preliminariile pentru CM din Rusia.

Cel mai important trofeu al carierei: Cupa Mondială, câștigată în Rusia 2018

„Dacă aș putea, aș alege piciorul stâng al lui Lionel Messi, piciorul drept al lui Neymar, capul lui Cristiano Ronaldo și clasa lui Gianluigi Buffon” Kylian Mbappe

  • 2 decembrie 2015 este data la care Kylian Mbappe a debutat în fotbalul mare, într-o partidă din campionatul Franței între AS Monaco și Caen (1-1). Avea 16 ani, 11 luni și 12 zile
  • 200.000.000 de euro este cota de piață a lui Kylian Mbappe, conform transfermarkt.com
ADVERTISEMENT