Sport

Kylian Mbappe, apărat de avocată în conflictul cu Federația Franceză de Fotbal. Forul de la Paris îi cere atacantului compensații

Vocea lui Kylian Mbappe, Delphine Verheyden, a explicat de ce starul lui PSG ar putea avea mult de suferit în cazul în care și-ar cesiona drepturile de imagine către Federația Franceză de Fotbal.
31.03.2022 | 17:00
Kylian Mbappe aparat de avocata in conflictul cu Federatia Franceza de Fotbal Forul de la Paris ii cere atacantului compensatii
Drepturile de imagine ale lui Kylian Mbappe, pun în pericol viitorul starului la naționala Franței și Real Madrid
ADVERTISEMENT
31-03-2022
14:45

Federația Franceză de Fotbal îi cere compensații lui Kylian Mbappe

Atacantul francez Kylian Mbappe a refuzat, pe 22 martie, când a ajuns în cantonamentul naționalei, să participe la un eveniment al unui sponsor al federației.

Președintele instituției, Noel Le Graet, a anunțat la vremea respectivă, că jucătorul nu va fi sancționat. Însă federația i-a cerut avocatei lui Mbappe o întâlnire pentru a rezolva problema. Reprezentanții lui Kylian cer o revizuire completă a acordului cu federația.

Concret, Mbappe vrea să aibă un cuvânt de spus în aparițiile sale la evenimentele publicitare. Avocatul Christian Chevalier, specialist în drepturi de imagine, are o posibilă soluție.

Federația îi va permite atacantului să nu participe la anumite situații. În schimb, drept compensație, va cere o implicare mai mare a jucătorului în evenimentele altor mărci”, a explicat el, scrie as.com.

Starul naționalei Franței, Kylian Mbappe, se află în conflict deschis cu Federația Franceză de Fotbal. Mărul discordiei? Drepturile de imagine ale fotbalistului lui PSG.

Kylian Mbappe, constrâns de Federație să își cedeze drepturile de imagine către echipa națională a Franței

Kylian Mbappe nici nu vrea să audă de cesionarea drepturilor sale de imagine și a refuzat categoric. Cu toate acestea, atacantul a fost convocat pentru meciurile amicale cu Coasta de Fildeș și Africa de Sud.

ADVERTISEMENT

Ba mai mult, Mbappe ar fi condiționat să participe și la anumite acțiuni de publicitate și de PR, ceea ce din nou l-a nemulțumit pe starul lui Paris Saint-Germain.

Avocata jucătorului consideră că acesta nu poate fi obligat să își cedeze drepturile de imagine către echipa națională: „Nu este realist ca un jucător să aibă un angajament faţă de echipa naţională din momentul în care debutează şi până la cinci ani după terminarea carierei”.

ADVERTISEMENT

Delphine Verheyden explică faptul că Mbappe ar putea avea de suferit: „Există riscul ca imaginea lui să fie distorsionată”

Delphine Verheyden, avocata lui Kylian Mbappe, a dezvăluit că starul a fost foarte atent întodeauna cu cine își asociază imaginea: „Există riscul ca imaginea lui să fie distorsionată. În ciuda propunerilor pe care le-a primit şi care sunt multe, Kylian a încercat mereu să fie foarte atent în alegerea sponsorilor. El vrea să transmită mesajele corecte celor mai mici.

Ce s-ar fi întâmplat dacă o companie rusă ar fi fost un sponsor al FFF? Jucătorii nu ar fi avut cum să refuze să promoveze acest brand”, a declarat avocata lui Kylian Mbappe, pentru L’Equipe.

ADVERTISEMENT

Drepturile de imagine, un impediment și în calea transferului lui Kylian Mbappe la Real Madrid

Mbappe a contestat termenii acordului dintre jucătorii selecționați și federația de fotbal din Franța și care datează încă din 2010 și prin care s-a convenit ca drepturile de imagine să fie împărțite egal între cei 23 de jucători selecționați

Drepturile de imagine ale starului francez sunt un obstacol și în transferul său la Real Madrid potrivit Marca, deși a intrat deja în ultimele șase luni de contract.

ADVERTISEMENT

Clubul madrilen are o politică prin care jucătorii sunt nevoiți să își cedeze 50% din drepturile de imagine către club, singura excepție de la aceasă regulă fiind Cristiano Ronaldo, iar acum Kylian Mbappe vrea să aibă parte de același tratament.

ADVERTISEMENT
Parada de 1 decembrie, LIVE VIDEO, acum. Sonia Simionov şi Cristi Popovici transmit...
Parada de 1 decembrie, LIVE VIDEO, acum. Sonia Simionov şi Cristi Popovici transmit cea mai mare defilare din istorie pe sub Arcul de Triumf din Capitală
”Amanta” lui Lionel Messi a decis să rupă tăcerea și să spună totul
”Amanta” lui Lionel Messi a decis să rupă tăcerea și să spună totul
Detaliul neștiut despre Patrick Mouratoglou: „Am aflat asta când eram în Franța”
Detaliul neștiut despre Patrick Mouratoglou: „Am aflat asta când eram în Franța”
Anamaria Prodan a surprins pe toată lumea. Mesaj superb pentru Luca Reghecampf
Anamaria Prodan a surprins pe toată lumea. Mesaj superb pentru Luca Reghecampf
„Crăciunul african” din Oltenia, pentru care s-au cheltuit sume aiuritoare. Explicația primarului: „S-o...
„Crăciunul african” din Oltenia, pentru care s-au cheltuit sume aiuritoare. Explicația primarului: „S-o dăm pe partea de Europe Style”
Cum arată locul de vechi al Ronei Hartner din cimitirul Bellu? Acolo se...
Cum arată locul de vechi al Ronei Hartner din cimitirul Bellu? Acolo se odihnește și tatăl artistei GALERIE FOTO
A murit marea actriță a României! Toată țara o plânge
A murit marea actriță a României! Toată țara o plânge
O nouă fabrică în România. Premieră: Va produce autobuze electrice
O nouă fabrică în România. Premieră: Va produce autobuze electrice
Anamaria Prodan nu se mai ascunde. Adevărul despre noul iubit: „Mă susține, este...
Anamaria Prodan nu se mai ascunde. Adevărul despre noul iubit: „Mă susține, este fericit pentru mine și eu sunt fericită că am alături un bărbat în adevăratul sens al cuvântului”
Eugenia Șerban a obținut ordin de protecție împotriva fiului ei. Calvarul prin care...
Eugenia Șerban a obținut ordin de protecție împotriva fiului ei. Calvarul prin care trece după lupta cu cancerul
Care este adevărata Românie? Cea solidară sau cea a șmecheriei?
Care este adevărata Românie? Cea solidară sau cea a șmecheriei?
Ce pensie au Corina Chiriac și Maria Dragomiroiu. Câți bani primesc artistele: „M-a...
Ce pensie au Corina Chiriac și Maria Dragomiroiu. Câți bani primesc artistele: „M-a și înjurat lumea pe Facebook”
Care e singura țară europeană care se întinde pe trei continente? Europa, Africa...
Care e singura țară europeană care se întinde pe trei continente? Europa, Africa și America!