Fotbal international

Kylian Mbappe suferă de sindromul Cămătaru. Thomas Tuchel nu crede în minuni

24.05.2019 | 17:44
Kylian Mbappe are nevoie de cinci goluri pentru a câștiga Gheata de Aur

Pentru a câștiga pe ultima sută de metri trofeul Gheata de Aur în acest sezon atacantul lui PSG, francezul Kylian Mbappe, are nevoie să marcheze cinci goluri în deplasarea din ultima etapă din Ligue 1, la Reims, iar pentru a termina la egalitate cu actualul lider, Leo Messi, îi este necesar un număr de patru goluri. Aceasta deoarece La Liga s-a încheiat și Leo Messi a adunat 72 de puncte din cele 36 de goluri înscrise, iar pe locul 2 se află Kylian Mbappe, cu 64 de puncte din cele 32 de reușite.

Kylian Mbappe are nevoie de cinci goluri în meciul de la Reims pentru a câștiga Gheata de Aur

Antrenorul parizienilor, germanul Thomas Tuchel, nu prea optimist în privința șanselor lui Mbappe de a înscrie măcar de patru ori la Reims, deși în această ediție a reușit acest lucru în fața unui adversar mult mai greu, precum Lyon. “M-aș bucura pentru el, dar sincer, din punct de vedere sportiv nu cred că acest lucru este posibil”.

Kylian Mbappe ar fi avut cu siguranță șanse mult mai mari să termine primul, dacă nu ar fi avut de ispășit o suspendare de trei etape și dacă ar fi fost lăsat să execute penaltyuri, atribuțiuni care revin lui Neymar și Cavani, motiv pentru care este supărat pe antrenor și pe colegii lui, acuzându-i de lipsă de colaborare.

Kylian Mbappe are 32 de goluri, iar Leo Messi, locul 1, 36 goluri
Kylian Mbappe are 32 de goluri, iar Leo Messi, locul 1, 36 goluri

Povestea lui Rodion Cămătaru în cotidianul As

Cotidianul As scrie că francezul suferă de sindromul Cămătaru și face clar referință la modul în care fostul jucător al lui Dinamo, la acea dată, a marcat 44 de goluri în 1987, câștigând Gheata de Aur, iar douăzeci dintre aceste reușite au venit în ultimele șase etape. As scrie că pentru a-i face pe plac soției sale Elena dictatorul Nicolae Ceaușescu a dat ordin ca toate cluburile împotriva cărora urma să joace Dinamo să îl ajute pe Rodion Cămătaru să marcheze cât are nevoie pentru a termina pe primul loc, în fața austriacului Anton Polster.

Kylian Mbappe și sindromul Cămătaru scrie cotidianul As
Kylian Mbappe și sindromul Cămătaru scrie cotidianul As

Rodion Cămătaru a înscris 44 de goluri, cu cinci mai mult decât Polster, care a și refuzat atunci să primească Gheata de Argint, iar peste câțiva ani avea să se producă un act reparatoriu, organizatorii trofeului chemându-l pe Polster să ridice trofeul pentru primul loc, chiar dacă și Cămătaru a rămas cu ceea ce primise.

Acum câțiva ani și Cămătaru însuși a recunsocut că în unele meciuri adversarii nici nu s-au apropiat de el, iar din folclorul fotbalului de atunci rămâne celebru refrenul galeriei rapidiste la un meci direct în care dinamovistul a marcat de patru ori: “Cămătaru hai pe noi, să ne dai și golul doi”.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria FOTBAL INTERNATIONAL
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Abonează-te acum la Taifasuri și poți câștiga premii de vis!
  • Nr. 866. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri