Fotbal international

Kylian Mbappe are propria fundație de caritate! A donat 400.000 de euro după câștigarea Cupei Mondiale

09.02.2020 | 14:55
Kylian Mbappe are propria fundatie de caritate A donat 400000 de euro dupa castigarea Cupei Mondiale
ADVERTISEMENT

Kylian Mbappe este unul dintre cei mai buni fotbaliști din lume și câștigă un salariu uriaș la PSG (1.910.000 de euro pe lună). Mbappe a decis ca o parte din banii câștigați să-i investească în propria fundație caritabilă, pentru care a donat 400.000 de euro, imediat după câștigarea Cupei Mondiale.

Kylian Mbappe are propria fundație de caritate

În ciuda vârstei fragede, Kylian Mbappe este foarte matur atât în meciurile de fotbal, cât și în deciziile pe care le ia în afara terenului. Astfel, atacantul francez a investit o parte din salariul său în propria fundație de caritate.

ADVERTISEMENT

Planul starului francez este să ajute 98 de copii să realizeze lucruri mărețe în viață și să devină ceea ce visează. „O să îi susținem până când vor începe să lucreze”, a fost mesajul lui Kylian Mbappe la inaugurare.

  • 21 de ani a împlinit Kylian Mbappe pe 20 decembrie

Kylian Mbappe, o adevărată inspirație pentru copii

Copiii au fost foarte atașați de Kylian Mbappe și speră să îi urmeze exemplul, chiar dacă nu toți dintre ei vor să ajungă fotbaliști profesioniști.

ADVERTISEMENT

„Mi-aș dori să fiu un Kylian Mbappe al matematicii”, a fost declarația unui băiețel pasionat de matematică, în timp ce mulți alții visează să ajungă medici.

Centrul creat de Kylian Mbappe este gândit pentru a fi accesibil tuturor copiiilor din toate mediile sociale, iar starul lui PSG a explicat motivul pentru care a luat această hotărâre.

ADVERTISEMENT

„Este foarte important ca toți să intre în contact cu oameni pe care în general nu i-ar fi întâlnit. Eu doar încerc să dau o mână de ajutor copiiilor și încerc să îi fac să zâmbească. O să încerc să dau totul pentru fundația aceasta”, a mai spus Kylian Mbappe.

  • 200.000.000 de euro este cota de piață a lui Kylian Mbappe, conform transfermarkt.com