Fotbal international

Kylian Mbappe: “Cea mai frumoasă zi din viața mea a fost la Real Madrid, când l-am întâlnit pe Cristiano Ronaldo”

20.12.2018 | 12:49

Francezul Kylian Mbappe împlinește azi 20 de ani. Intervievat de cei de la Le Parisien, fotbalistul a spus că cea mai frumoasă zi din viața lui a fost în urmă cu șase ani. “La aniversarea mea de 14 ani am fost și m-am antrenat o săptămână cu Real Madrid. Am fost norocos, pentru că i-am cunoscut pe Zinedine Zidane și Cristiano Ronaldo, i-am văzut și pe ceilalți jucători. A fost genial.”, a povestit starul lui Paris Saint Germain.

Kylian Mbappe a povestit care este visul său în noul an, unul ușor de intuit. “Vreau să câștig Liga Campionilor cu PSG în acest sezon”, a spus vedeta parizienilor. Chiar dacă abia a început cariera de fotbalist, campionul mondial cu Franța din vară visează să îi calce pe urme lui Jose Mourinho sau Alex Ferguson. “Peste 20 de ani, clar o să fiu antrenor. Mă uit la tatăl și la unchiul meu și mă fascinează meseria asta”, a spus Mbappe.

Kylian Mbappe și Cristiano Ronaldo, în urmă cu șase ani, când francezul împlinea 14 ani

Kylian Mbappe: “Cristiano Ronaldo este idolul meu! L-am imitat tot timpul”

Kylian Mbappe este campion mondial, după turneul final din Rusia, și la 20 de ani are cifre mai bune decât au avut la această vârstă brazilianul Ronaldo, Lionel Messi sau Cristiano Ronaldo. Ultimii doi nu au devenit nici în ziua de azi campioni mondiali, în timp ce “Dințosul”  la 20 de ani abia se transfera la FC Barcelona. “Am mai mulți idoli, ca LeBron James sau Roger Federer. Când eram puști eram disperat după Cristiano Ronaldo. Îl imitam în tot ce făceam pe teren, l-am și  cunoscut dealtfel, dar mi-am întâlnit și idolii din Franța, Zinedine Zidane și Thierry Henry.”, a povestit fotbalistul.

Kylian Mbappe și-a întâlnit idolul (Cristiano Ronaldo) și pe teren în Liga Campionilor

De când a devenit fotbalist profesionist Kylian Mbappe are un singur regret. “Nu mai pot să schiez. Pentru că trebuie să am grijă de picioarele mele clubul nu mă mai lasă. Am început să schiez de la 2-3 ani și am renunțat la 15 ani. Imi lipsesc vacanțele pe schiuri alături de familie.”, a spus atacantul în interviul pentru Le Parisien.

  • 180 de milioane de euro i-a plătit PSG lui AS Monaco pentru Kylian Mbappe