Fotbal international

Kylian Mbappe, cel mai scump jucător din lume! Messi, abia pe locul 5, Cristiano Ronaldo nu prinde Top 10

06.04.2019 | 12:00
Kylian Mbappe cel mai scump jucator din lume Messi abia pe locul 5 Cristiano Ronaldo nu prinde Top 10

Ca în fiecare an specialiștii în economie de la prestigiosul observator CIES desemnează cel mai scump jucător din lume și acesta este în continuare, ca și anul trecut, internaționalul francez de la PSG, Kylian Mbappe. Puștiul minune al fotbalului din Hexagon este singurul jucător din lume la acest moment a cărui valoare depășește suma de 200 de milioane de euro.

Kylian Mbappe, cel mai scump jucător din lume. Îl urmează Harry Kane

Kylian Mbappevalorează foarte exact în momentul de față nici mai mult nici mai puțin decât 228 milioane euro. Următorul în această ierarhie este atacantul lui Tottenham și al naționalei Angliei, Harry Kane, care pentru numai două milioane nu atinge și el bariera celor 200 de milioane. Așadar, Kane 198 milioane, iar pe poziția a treia se află tot un fotbalist din Premier League, atacantul lui Manchester City, Raheem Sterling, 187 milioane.

Pe locul 4 a urcat egipteanul din atacul lui Liverpool, Mohamed Salah, 185 de milioane euro, iar abia pe poziția a cincea se află omul care sparge record după record în fotbalul spaniol, vedeta Barcelonei, Lionel Messi. Mai rău este pentru portughezul Cristiano Ronaldo, care se află chiar în afara Top 10, cu o valoare de 125 de milioane, totuși mai mare cu trei milioane decât cea a unui jucător mult mai tânăr decât el, belgianul Eden Hazard.

Kylian Mbappe este urmat de Harry Kane, 198 milioane
Kylian Mbappe este urmat de Harry Kane, 198 milioane

Brazilianul Neymar, în cădere liberă ca valoare la acest moment

Și brazilianul Neymar e în cădere, el fiind cumpărat de PSG de la Barcelona în vara lui 2017 pe baza clauzei de eliberare de 222 milioane, însă acum valoarea sa a scăzut la 160 de milioane, asta probabil și datorită problemelor medicale avute în ultimii doi ani. După Mohamed Salah, brazilianul este cel care ocupă poziția a șasea. Pe locul 7 se află masivul vârf al lui Manchester United, belgianul Romelo Lukaku, 159 de milioane.

În continuare, până la Top 10 îi mai avem pe Antoine Griezmann de la Atletico Madrid, 150 de milioane, puștiul englez al Borussiei Dortmund, Jadon Sancho, 148 de milioane la numai 18 ani, a patra parte din valoarea lotului echipei germane și pe argentinianul Paulo Dybala de la Juventus, 142 de milioane. Abia apoi vine și Cristiano Ronaldo, care totuși, la vârsta de 34 de ani menține un preț foarte ridicat, cu 125 de milioane euro.